mynewspapers.net

Hur man rengör mögel från tält

Hur man rengör mögel från tält


Camping med tält är ett bra sätt att njuta av friluftslivet. Tält är utformade för att ge skydd; de material som används för att göra tält är dock känsliga för organismer som mögel. Med mögel i tältet gör camping mindre bekväm och mindre lustfyllt. Rengöra och ta bort mögel så snart som möjligt. Den längre formen är kvar, desto mer sannolikt mögel sönderfaller tält tyget det kommer i kontakt med. Korrekt rengöring bör aldrig vara gjort med blekmedel eller maträtt tvålar, som dessa kunde tömma din tält vattentät eller skyddande beläggning.

Instruktioner

• Mögel i tältet orsakas av instängd fukt och efterföljande lagring av tältet, vanligtvis i ett dåligt ventilerat förvaringsbehållare eller väska. Ytterligare faktorer som hur tältet lagras och vilken nivå av fukt finns i området bidrar till förekomsten av mögel. Det finns flera metoder för rengöring ditt tält och befria det av mögel. Det är inte nödvändigt att köpa ett tält-rengöringsmedel som du kan enkelt använda några hushållsprodukter för att utföra denna uppgift. Om det drabbade området är på en söm du bör återanvända en seam sealer, efter noggrann rengöring och torkning, ger för att försäkra ditt tält skydd mot fukt. Ange ditt tält upp utanför i ett skuggat område med bra luftflöde. Ren inte tältet inomhus för att undvika att lämna mögel inne i ditt hem. Pensla formen för att bryta ner. Blanda 1/2 kopp Lysol vätska med en gallon hett vatten i en hink. Använd en trasa eller en svamp att grundligt njuta mögel med Lysol och varmvatten lösning. Grundligt skölj din trasa eller svamp och torka det behandlade området att förbereda för nästa steg

• Blanda 1 kopp citronsaft, jag kopp salt med en gallon hett vatten i en hink. Njut av det drabbade området. Ren noggrant med trasa eller svamp, upprepande som behövs för att ta bort eventuella fläckar kvar av mögel. Gör tältet för att torka och retirera det drabbade området med citron juice, salt och varmt vatten lösningen. Kan ta några program att ta bort fläcken, och i vissa fall, beroende på hur gammal mögel är mögel kan lämna ett outplånligt märke. Skölj ordentligt.

• Torka tältet genom öppna fönster, skärmar och dörrar att maximera ventilation. Se till att tältet är helt torr innan bryta ner för lagring. Den bästa metoden för att torka tältet efter camping eller rengöring är lufttorkning. Förvara ditt tält löst i en välventilerad väska.