mynewspapers.net

Hur man rengör mögel från anläggningen lämnar

Hur man rengör mögel från anläggningen lämnar


Olika typer av mögel kan visas på anläggningen blad. En vit, pudrig ämne är typiskt för en svamp sjukdom som kallas mjöldagg. Andra formar kan från mörkt grönt till svart, också visas på anläggningen blad. Att ta bort mögel gör anläggningen inte bara mer attraktivt, men friskare. Vissa former av mögel kan sprida sig och attackera andra delar av anläggningen. Mörka formar, även kallad sotiga gjuter, kan blockera solljuset från bladen så mycket som växtens tillväxt är förkrympta, enligt University of California Statewide Integrated Pest Management Program.

Instruktioner

• Fyll en skål med varmt vatten om du har endast ett fåtal växter att rengöra. annars är det snabbare att ta dem utomhus och använda en slang.

• Sätt på skyddshandskar (gummi- eller vinylhandskar). Doppa en mjuk, ren trasa i vattnet och torka försiktigt gjuta från undersidan av bladen. Har flera dukar på handen eller, åtminstone, ofta skölj duken du använder.

• Använd en fuktig trasa för att ta bort mögel från toppen av bladen. Håll bladet försiktigt för att undvika att bryta det bort. Också använda denna tid för att inspektera anläggningen för insekter. Sotiga gjuter, enligt University of California Statewide Integrated Pest Management Program, uppstår ofta på växter på grund av utsöndringar kvar av skadedjursbekämpning insekter--om du märker att växten är angripna, döda några insekter du ser och sedan behandla växten med en insektsbekämpning tvål.

• Rengör mögel från bladen på utomhus växter (eller ta växter utanför, om du har flera) genom att spraya dem med din trädgårdsslang, eftersom det är tidskrävande att torka bladen av många växter. Vissa mögel kommer att tvätta bort lätt, men vissa kan inte. Kolla växterna efter att du har besprutas dem och torka bort alla gjuter du har missat med slangen.