mynewspapers.net

Hur man rengör & lysa en bränd koppartråd

Hur man rengör & lysa en bränd koppartråd


Koppar är en av de blankaste metaller som leda elektricitet. Många objekt är tillverkade av koppar, som dekorativa lampor och bottnar i high-end kastruller och stekpannor, eftersom det är en tålig metall. Koppar elektrisk tråd har en yttre beläggning för att hålla den från rost, korrodera och gör svart. Conductivityen av koppartråd förblir i ren kablar även om beläggningen kan bränna på kabeln vid en eld eller gnistor. Rengöring koppartråd korrekt återställer glans.

Instruktioner

• Tvätta brända koppartråden grundligt i diskmedel och vatten för att avlägsna alla spår av olja eller fett eller bränd tråd beläggning. Dra små bitar av beläggning av tråden för hand.

• Skölj koppartråden grundligt så att ingen tvålrester återstår. Torr koppartråd med en handduk och ställ den åt sidan att låta den torka helt.

• Skär en citron i sex klyftor med en vass kniv. Pressa citron medan du håller det över koppartråden så att juice börjar droppa på linan. Gnugga koppartråden med citron medan du håller och pressa citronen.

• Pressa en andra citronklyfta så att det mest av saften droppar ut på kabeln. Strö en tung tillämpning av bordssalt på citronklyfta och gnugga kabeln med den.

• Upprepa gnugga tråd med salt och citron som behövs tills kopparen är blanka och rena.