mynewspapers.net

Hur man rengör gamla tryckta bilder

Hur man rengör gamla tryckta bilder


Hur du rengör din gamla fotografier kommer att variera avsevärt beroende på skicket på bilden. Om din gamla fotografi faller sönder, kan det vara bäst att helt enkelt placera den i en skyddande hylsa. Men om din gamla fotografi i fast tillstånd och bara kräver några yta rengöring, kan du göra det hemma helt enkelt. När du städning gamla fotografier, använda extrem försiktighet. I många fall försvann negativ av bilden för länge sedan vilket betyder att den bild du har är den enda kopian.

Instruktioner

• Sätt på ett par vita bomullshandskar foto-labbet att förhindra överflödig olja från huden från att förorena bilden.

• Placera bilden på en ren och torr yta. Se till att ytan är fri från fett, rengöringsmedel eller andra rester som kan påverka bilden.

• Rengör bort löst damm eller smuts från toppen av fotografiet, med hjälp av en mjuk tagel pensel som är 1 tum till 2 inches bred och inte har använts för målning. Börja i mitten av bilden och arbeta mot utsidan.

• Använd en microfiber putsduk att ta försiktigt bort alla fingeravtryck eller liknande smetar märken som kan finnas på fotografiet. Försiktig och bära mycket försiktigt, som du inte vill skada bilden.

• Applicera en liten mängd emulsion renare till en ren trasa och rengöra noggrant framsidan av bilden. Låt bilden för att torka, sedan placerar du den i en ram eller en skyddshylsa att förhindra ytterligare skador i framtiden.