mynewspapers.net

Hur man rengör Ford Diesel spridare

Hur man rengör Ford Diesel spridare


Dieselmotorer är kända för deras bränsle körsträcka och dragkraft. Detta gör dem mycket populär med lastbil ägare. Dieselbränsle spridare kan drabbas av samma frågor som plågar vanlig bensin injektorer, såsom kolväten uppbyggnad. Kolväten kan ackumuleras och sänka de spridarna förmåga att smörja och negativt påverka fordonets prestanda. Rengöring och underhåll av spridarna kan göras med hjälp av rätt bränsle skriver, att välja de bästa tillsatserna och skonsam rengöring vid behov.

Instruktioner

• Använda en diesel bränsle tillsats för att köra genom systemet. Läs instruktionsboken för bilen förhand som vissa tillverkare rekommenderar inte med alla tillsatser i systemet. Om du använder en tillsats, se till att det är för dieselmotorer.

• Fyll ditt fordon med bara bra kvalitet dieselbränsle. Om ditt fordon använder #2 dieselbränsle, kan det inte vara nödvändigt att ta bort spridarna för rengöring. Med kvalitet och tillsatser bör vara tillräckligt för att upprätthålla rena spridare.

• Depressurise bränslesystemet innan du tar bort spridarna. Det är vanligtvis en cut-off brytaren i hytten på fordonet framför handbromsen. Starta motorn och sedan använda en skruvmejsel för att engagera växeln. Efter en stund, kommer att motorn dö.

• Ta bort spridarna genom att först ta bort ventilkåpan bultar sedan CAC tube. När ventilen locket är avstängd, ta bort ledningarna till glödstiftet modulen och ICP sensor. Använd en momentnyckel att ta bort tåg tomtgränsen och olja. Spridarna kan sedan nås och bort med en momentnyckel.

• Rengör spridarna med brake cleaner. Utföra en allmän rengöring av spridarna med en nylon eller injektor borste. Rensa bort eventuella överskott gunk på spridarna. Använd inte Stålborstar eller försöka skrubba spridarna som de kan vara lätt skadad om inte hanteras noggrant.