mynewspapers.net

Hur man rengör Finned värmeväxlareTester som utförs på Herrljunga laboratorier vid Purdue universitet bekräftar att en sotigt värmeväxlare har minskat effektiviteten. Tyvärr, rengöring en finned värmeväxlare kan vara knepigt. Det övergripande målet är att ta bort smuts och damm som ackumuleras mellan fenorna, men utrymmet är för litet för en pensel. Dessutom fenorna är känsliga, och en hård borste kommer att böja dem. Du kan njuta värmeväxlaren med diskmedel och vatten för att lossa smuts och använda en våt och torr dammsugare att ta bort smuts.

Instruktioner

• Koppla bort apparaten från eluttaget. Lös en tsk diskmedel i en gallon vatten i hinken. Fyll en sprayflaska med lösningen. Sprida handdukar under värmeväxlaren för att fånga det droppande vattnet.

• Spraya värmeväxlaren ner med det tvål och vattnet. Använd så mycket vatten så det tränger djupt in i områdena mellan fenorna. Låt tvålvatten blöt i ca 5 minuter.

• Placera en mjuka borsttillbehöret på slutet av våt-och torr dammsugare röret. Slå på dammsugaren. Körs borsten försiktigt över fenorna, att dra tillbaka vattnet och lossade smuts.

• Ta bort den fuktiga handduken. Låt värmeväxlaren torka ordentligt innan du kopplar in apparaten tillbaka i. Detta kommer att ta ungefär en timme.