mynewspapers.net

Hur man rengör en massa luft flödesmätare

Hur man rengör en massa luft flödesmätare


Bilens massa luft flödesmätare är nödvändigt att en väl fungerande bilens datasystem. En smutsig massa luft flödesmätare hindrar bilen från att veta hur mycket bensin som du behöver i din insprutningssystem. Det fungerar genom att mäta luftflödet i motorrummet mot en uppvärmd tråd. Denna tråd och sensorer i mätaren kan bli smutsig lätt och du måste veta hur man rengör en massa luft flödesmätare för att hålla din bil fungerar bra.

Instruktioner

• Ta bort övre höljet av din mass air flow meter genom nyfikna fliken låser upp och av plast-inhysa eller ta bort bultarna som håller höljet på plats. Konsultera ditt fordons manual för den exakta platsen för din mätare och vilken typ av bostäder måste veta om du kommer att behöva använda ett uttag för att ta bort höljet.

• Lyft mass air flow meter upp och ur sitt fack. Vara mycket noga med att inte röra ledningarna på mätaren, en liten touch kan förstöra anslutningen och du kommer att behöva byta ut hela mätaren.

• Fäst den röda droppen som kom med din CRC Mass Air Flow Cleaner Spray till spridarmunstycket genom att helt enkelt trycka den in i munstycket öppna.

• Håll burken så slutet av spray stråna är minst 12,5 cm (5 tum) från flödesmätaren massa luft och spray cleaner på mätaren. Rotera mätaren i handen som du spraya och se till att du täcker varje del av mass air flow mätaren.

• Ställa in mätaren på rengjord yta och låt det lufttorka i 15 minuter. Re-installera ren mass air flow mätaren i bilen.