mynewspapers.net

Hur man rengör en IAC ventil i en Dodge Dakota

Hur man rengör en IAC ventil i en Dodge Dakota


Dodge Dakota är utrustad med en tomgångsmotor. Denna komponent vanligen kallad IAC ventilen, och styr den Dakota tomgångsvarvtal genom att tillåta en viss mängd luft till förbifartsleden spjäll plattan. Under hela livet av fordonet, ventilen kan bli igensatta och smutsiga, vilket gör att fordonet kör dåligt. Orenheterna IAC regelbundet för att säkerställa Dakota körs korrekt och effektivt.

Instruktioner

• Tillåt Dodge Dakota att svalna i en halvtimme. Var noga med att placera fordonet i "Park" och ta bort tändningsnyckeln.

• Öppna motorhuven av Dodge Dakota och lokalisera IAC ventilen. IAC ventilen är en cylinder-formade ventil ungefär fyra inches lång, och finns på spjällhuset.

• Koppla ur IAC ventil sele genom att dra den ur ventilen. Lägg märke till två bultarna säkra ventilen till ventilen mount; Använd en hylsnyckel att lossa och ta bort varje bult. Ventilen är nu tillräckligt löst för att ta bort.

• Ta bort ventilen fästet IAC ventilen genom att dra det direkt bort. Kraft kan behövas om det finns överdrivna byggs upp runt ventilen eller på ventilen mount.

• Spraya Spjällhus renare till IAC ventilen och även på ventilen mount. Ren montera ventilen och ventil med en stålborste och trasa tills all kol uppbyggnad och skräp är borta.

• Installera IAC nyligen rengjorda ventilen på ventilen fästet. Ersätta varje bult tillbaka på plats; dra åt och fäst bultarna med en hylsnyckel. Anslut sele tillbaka till ventilen. Stäng motorhuven av Dodge Dakota och upprepa processen när som helst IAC ventilen behöver rengöras.