mynewspapers.net

Hur man rengör en Fish Tank efter återförslutning

Hur man rengör en Fish Tank efter återförslutning


Fisketankar är benägna att läckor och kan behöva omplomberas ibland. Återförslutning en fish tank ger stora möjligheter att ge tanken en grundlig rengöring. Akvarium ägare måste vara försiktig när du rengör sina akvarium för att förhindra öppna sprickor eller orsakar toxicitet för vattenlevande varelser som finns i tanken. Fisketankar rengörs inte i minst 24 timmar efter resealing processen är klar. När du rengör akvariet, se till att inte ta bort eller få bort någon av tätningsmedlet som kan leda till framtida läckage.

Instruktioner

• Rengör insidan glas akvarium med en pad för alger. Köpa en alger pad från en djuraffär. Alger kuddar säljs i hushållet Institutionen för många butiker kan innehålla tvålar eller kemikalier som kan vara dödliga för din fisk.

• Ta bort envisa rester fast på sidorna av glaset med en alger skrapa eller rakblad. Var försiktig när du skrapar runt den nya förseglingen av tanken. Använd en plast skrapa på acrylic fisk tank för att undvika repor på glas.

• Förbereda en skål med en del blekmedel och nio delar varmt vatten. Dyka upp innehållet i akvariet, inklusive klippor och plast växter, i blekmedel blandningen i 15 minuter. Skrubba eventuella återstående alger eller rester med alger pad.

• Placera en sil över öppnandet av en hink. Häll grus på sil och sprida ut. Häll vatten över gruset tills vattnet rinner klart. Flera tvättar kan åläggas att helt rengöra gruset.

• Rengör utsidan av akvariet, huva, ljus och linne med vit destillerat ättika. Undvik att använda vanliga rengöringsprodukter eftersom dessa innehåller kemikalier som kan vara giftigt för vattenlevande varelser i akvariet.

• Skölj fisk tank och alla tillbehör omsorgsfullt. Torka på insidan och utsidan akvarium med en ren handduk. Jämna ut grus på botten av tanken. Retur av växterna, stenar och andra tillbehör till fisk tank.