mynewspapers.net

Hur man rengör en Daiwa hjul

Hur man rengör en Daiwa hjul


Det finns ingen bra tid för fiske hjulen slutar att fungera, men värst är under en dags fiske. En av de enklaste sätten att förlänga livslängden för alla fiske rullar, inklusive de som gjorts av Daiwa fiske utrustning företag, är att hålla dem rena. Det innebär att ta hjulen isär och rengöra dem åtminstone på årsbasis, och ännu mer vanligt om du fiskar i saltvatten eller fisk regelbundet.

Instruktioner

• Ta bort handtaget på din Daiwa rulle genom att lossa vredet på sidan av rullen mittemot handtaget. Roterande hjul handtaget i en moturs riktning också fungerar. Dra i handtaget av kroppen av rullen när den är loss.

• Ta skruvmejseln och ta bort skruvarna, som gör att du kan lyfta av reel plattan och exponera insidan av Daiwa rullen.

• Ta en tops och använda den för att rengöra alla ytor av Daiwa som du kan nå. Om det finns platser du inte kan nå men du kan se de är smutsiga, slag på dem med din mun. Ett hårt slag bör få bort smutsen.

• Smörj alla rörliga delar av rullen med reel fett eller WD-40.

• Placera skruvarna tillbaka i rullen och dra åt dem. Ersätt handtaget och knopp på motsatt sida av rullen och vrid handtaget medurs för att dra åt den. Snurra handtaget några gånger att arbeta reel fett eller WD-40 i växlarna.

• Torka av Daiwa med en pappershandduk. Om det finns några trånga områden som du kan se är smutsiga, försöka få på dem med en tops. Om Q-tip ensam inte få bort smuts och partiklar, blöt det med vatten och försök igen.