mynewspapers.net

Hur man rengör en 1999 Honda Accord MAF Sensor

Hur man rengör en 1999 Honda Accord MAF Sensor


Massa luftflöde sensor inom 1999 Honda Accord är en mycket viktig komponent i fordonets bränsle effektivt. Sensorn, som MAF sensorn, vidarebefordrar meddelanden till motorn datorn om hur mycket luft går in i motorn. Motorn datorn justerar förhållandet bränsle-luft med hjälp av informationen från sensorn. Att säkerställa MAF sensorn är tom kommer att hålla den Honda Accord kör effektivt och smidigt.

Instruktioner

• Parkera Honda Accord och ta bort tändningsnyckeln. Låt bilen till coola 20 minuter innan du börjar något underhåll under huven.

• Öppna motorhuven av avtalet och lokalisera MAF sensorn. Identifiera sensorn på motorn, direkt bakom rutan luft luft insugssida. Hänvisa till Honda Accord i bruksanvisningen, om det behövs.

• Ta bort kabelnätet på sensorn; haka av selen. Ta bort de två skruvarna som håller sensorn på plats med lite T20 torx. Ta bort slangklämmor ligger på sensorn. Sensorn är nu redo att tas bort.

• Dra sensorn utanför berget; om det behövs, trängs sensorn för att ta bort det helt.

• Med hjälp av MAF bostäder renare, spraya upp i sensorn, i sensorn, och i området plug. Använda en mikrofiberduk för att rensa bort smuts och skräp tills sensorn är synbart rent.