mynewspapers.net

Hur man rengör damm filter

Hur man rengör damm filter


En damm filter cirkulerar hälsosamma bakterier i en damm. Dessa bakterier omvandla ammoniak kvar i dammen till nitrat. Ammoniak är orsakat av sönderfallande avföring, lämnade över mat och andra organiska ämnen. Hälsosamma bakterier är nedsänkta i dammen som vattnet pumpas genom filtret. Rengöring av filtret bör ske i begränsad omfattning eftersom det stör den naturliga och nödvändiga bakterietillväxt i dammen.

Instruktioner

Hur man rengör damm filter

• Monitor filter för att se om städning är nödvändigt. Ren filtret endast när ett hinder för vattenflödet uppstår. Många gånger filtret kan behöva rengöras efter vintermånaderna. Rengöra filtret i början av våren ger naturliga bakterier tillräckligt med tid att återbefolka. En höst städning kan behövas om löv och annat material faller in i dammen, frigöra skadliga ämnen och fylla dammen med skräp. Ju mer mogen en damm vattenfilter blir, mer naturliga och hälsosamma bakterierna släpps ut i dammen.

• Ta bort filtret och Lägg i en hink med damm vatten. Använd inte kranvatten. Kranvatten innehåller klor som kommer att döda de naturliga bakterierna.

• Ta isär filtret och hitta obstruktion. Bara rengöra områden som hindrar vattenflödet. En liten borste, leta efter alger och annat material och ta bort. Ersätt alla slitna ut eller strimlade bitar av filtret. Kuddar och svampar bör återgå till ursprungliga färg när sköljas---om inte ersätta.

• Montera filtret och test. Kontrollera att inga läckor eller hinder uppstår. Testa det damm vattnet och ersätta alla bakterier som kan ha gått förlorade med bakteriell tillsatser finns på sällskapsdjur eller damm leverans butiker.