mynewspapers.net

Hur man rengör brända glas Bakeware

Hur man rengör brända glas Bakeware


Rengöring brända glas bakeware kan vara en balansgång: du måste använda tillräcklig kraft ta bort någon bränd på mat eller andra fläckar medan inte sprätta och permanent skada på glas. Brända glas bakeware är inte ett förlorat fall; Det kräver bara nonabrasive rengöringsmedel och en mild men ihållande skrubbning metod. Bränd på fläckar är lättare att ta bort om du mjuka upp dem med en flytande förväg, plus det minskar behovet av grov skura som kan repa glaset.

Instruktioner

• Placera brända glas bakeware på en spis brännare. Fyll den med 1/2 kopp ättika och 2 dl varmt vatten.

• Ange din kamin värme till "medium high" och värm ättika och vatten blandningen tills det börjar bubbla lätt. Låt blandningen koka försiktigt i minst fem minuter att lossa något brända områden på glas bakeware.

• Stäng av värmen och låt ättika och vatten blandningen svalna tills det är säkert att hantera. Skrubba på de brända områdena med en nylon eller plast skura borste eller pad.

• Häll ut vinäger blandningen försiktigt och undersöka den för att se om några brända områden kvar på glaset. Så, häll 3 msk bakpulver och 4 koppar varmt vatten i vasken och rör blandningen tillsammans för att jämnt fördela bakpulver.

• Placera brända glas bakeware in i bakpulver och vatten blandning. Låt den blöta i blandningen i minst fem minuter, sedan skura det försiktigt med din skurborste. Skölj bakeware noga med varmt vatten, sedan upprepa hela processen om några brända områden kvar.