mynewspapers.net

Hur man rengör brand sot av målade väggar

Hur man rengör brand sot av målade väggar


En villabrand lämnar efter sig en rökig doft och ett lager av svart sot över många ytor i huset. Sot är ett kolbaserade pulver rester. Sot lägger sig på väggar och grepp en lackerad yta. Traditionella rengöringsmetoder bädda in sot avlagringar i väggen. Försöker rengöra sot med våta rengöringsmedel kommer att smeta sotet över muren i stället ta bort den. Rensa sot av målade väggar kräver användning av rätt rengöring instrument att säkerställa noggrann rengöring.

Instruktioner

• Låg tidningar på golvet under sot-förorenade väggen att fånga löst sot avlagringar. Bära skyddsglasögon, handskar, disponibel överdragskläder och en mask. Täcka luftkonditionering och värme ventiler med plast och säkra kanterna med tejp för att förhindra sot avlagringar från att komma in i ventilationssystemet.

• Placera munstycket efter en butik vakuum eller kapseln vakuum 1/4 tum från den målade ytan. Vakuum ytan utan att röra väggen, för att dra lös sot från ytan. Börja högst upp på väggen och arbeta dig till botten. Överlappning varje pass av vakuum munstycket över föregående pass att undvika att sot linjer på väggen.

• Fäst en specialiserad sot svamp eller kemiska svamp till slutet av en mopp handtag. Placera svampen på toppen av väggen och dra den i en flytande rörelse. Ståndpunkten sotet svamp på toppen av väggen, överlappande den tidigare passet ner väggen av 1/2-tum, och dra svampen ner väggen i en kontinuerlig rörelse i golvet. Fortsätta att överlappa passerar när du drar sotet svamp ner längden på väggen tills du har torkat hela väggen. När svampen ofta för att avgöra om sot täcker svampen. Om svampen är sot-mättade, aktivera svampen till en ren sida.

• Spridningen presenningar över golvet för att skydda ytan från våtrengöring.

• Blanda avfettningsmedel speciellt framtagen för sot borttagning med vatten i en hink enligt etikettens anvisningar. Fyll en andra hink med vanligt vatten.

• Fäst en svamp till slutet av en mopp handtag. Doppa svampen i lösning och vrid ur den överflödiga lösningen. Börja högst upp på väggen och dra svampen ner längden på väggen från tak till golv. Torka omedelbart med en torr trasa. Skölj svampen i vanligt vatten och vrid ur överskottet. Doppa svampen tillbaka i hinken med sot remover lösning, kör svampen ner väggen överlappande tidigare passet och omedelbart torka med en trasa. Fortsätta att rengöra väggen med denna metod tills du rengöra hela väggen. Upprepa processerna, om nödvändigt, ta bort alla återstående sot.