mynewspapers.net

Hur man rehydrera löpe kasein

Hur man rehydrera löpe kasein


Löpe kasein är en effektiv emulgeringsmedel och förtjockningsmedel i ost, kaffe creamers, hälsokost och många andra mejeriprodukter. Kasein står för cirka 80 procent av protein i mjölk, där det naturligt upphävs. Löpe kasein görs genom att lägga till löpe, en proteolytiska enzym finns i fjärde magen av en ung kalv, till mjölken att extrahera kasein protein. Det har ett högre pH än surt kasein, som är uppblött när den läggs till en alkalisk lösning. Löpe kasein påverkas inte av en alkalisk lösning, men kan behandlas med polyfosfater att rehydrera det för användning.

Instruktioner

• Placera en liten väger plastmugg på gram skala och tryck "Tara" eller "noll"-knappen på skalan. Tareringsknappen kalibrerar skalan till noll med någon vikt som är på skalan. Att trycka på det kommer att resultera i skalan visar noll gram och radera tidigare vikt tas även med artikeln fortfarande på skalan. Lägga till 0.077 gram pyrofosfater cup på skalan och Taravikt skalan igen efter den korrekta vikten är nått.

• Lägga till 0.077 gram ortofosfater cup på skala och Tara igen.

• Lägga till 1 gram av tri-polyfosfater cup på skalan. Koppen ska nu innehålla alla tre av fosfater i sin rätta vikt. Ta bort koppen från skalan och ställ åt sidan.

• Placera en ren plast väger cup på skalan. Taravikt skalan och Lägg till 1 gram kasein, löpe. Ta bort koppen från skalan och ställ åt sidan.

• Placera mikrovågsugn säker skålen på skalan, tare skalan och tillsätt 13 gram vatten. Placera en skål med vatten i mikron i 30 sekunder. Ta bort skålen och ta temperaturen på vattnet med en mat-termometer. Fortsätta att mikrovågsugn, om det behövs tills vattentemperaturen är 51,7 grader Celsius.

• Lägga till innehållet i koppen av fosfater i det uppvärmda vattnet och rör väl tills alla fosfater har smält i vattnet. Tillsätt löpe kaseinet i vattnet och rör väl tills helt upplöst.

• Lägg till hydrerad löpe kaseinet vattenlösning eller oljehartskapsicum för användning som en emulgator, förtjockningsmedel eller fett ersättare.