mynewspapers.net

Hur man registrerar ett företagsnamn eller logotyp

Hur man registrerar ett företagsnamn eller logotyp


För att cement ägandet av ett visst märke eller firma, är det nödvändigt att registrera namnet på affärs- och logotypen med regeringen. Använder tjänster från en varumärkeskonsult för logotypen processen är nyckeln, även om affärer namn arkiv kan göras oberoende av varandra. Här är stegen för att slutföra både företagsregistrering logotyp och namn.

Instruktioner

• Utför en design sökning för att se om begreppet art liknar en redan registrerad design. Det skulle vara mycket slösaktigt att designa en logotyp bara för att finna att någon redan har något så lika att det förnekar din idé. Därför utföra en grundlig sökning först.

• Hyra en varumärkeskonsult göra mer grundlig sökning som bearbetar alla nödvändiga pappersarbetet för registrering.

• Leverans nödvändig information till varumärkeskonsult, inklusive namn och adress på företaget huvudmän, typer av tjänster samröre med märket, liksom alla datum för tidigare användning av registranten.

• Leverera en ritning av märket. Enligt registrera A Trademark.com är"en [god] exemplaret en verkliga exempel på hur märket faktiskt används på varorna eller i erbjudandet av tjänster. Etiketter, märken eller behållare för varorna anses vara acceptabelt exemplar för ett varumärke. För ett servicemärke, kan exemplar användas i reklam som tidningen annonser eller broschyrer. Faktiska exemplar, snarare än faksimiler, är att föredra. Ett exemplar som krävs för varje klass av varor eller tjänster som anges i ansökan."

• Betala ansökningsavgiften för varumärket, som vanligtvis är £217 per klass av varor eller tjänster.

• Tänka ut ett namn begrepp som är beskrivande, professionell och minnesvärd. Gör en sökning för att upptäcka om det finns andra företag med samma eller liknande namn.

• Fil för ett företag licens. Enligt Nolo.com, "om ditt företag är organiserat som ett bolag, LLC, eller kommanditbolag, i de flesta stater du automatiskt registrera ditt företagsnamn när du lämnar din bolagsordning, artiklar av organisationen eller uttryck i kommanditbolag med din stat arkivering office. Detta garanterar att inga andra corporation, LLC eller kommanditbolag i ditt tillstånd kommer att kunna använda samma namn."

• Om namnet anses "fiktiva", vilket innebär att den inte innehåller namnet på viktigaste huvudmannen för verksamheten, det kommer att vara nödvändigt att ange detta i ansökan formulär. Detta kallas en "d/b/a" en akronym för "göra affärer som." Kontrollera referenserna för varje statens riktlinjer angående d/b/a registrering.