mynewspapers.net

Hur man Refinish mexikanska kakel

Hur man Refinish mexikanska kakel


Mexikanska kakel är en typ av terrakotta gjort för hand med rå lera, men ibland andra typer av terrakotta benämns med detta namn. Oavsett, en terrakotta eller mexikanska kakel golv kan demonteras och refinished upprepade gånger, låter du har utseendet på ett nytt golv när du vill. Många tillverkare producera de strippar och efterbehandling produkter du behöver för detta jobb, så välj en som passar dig bäst.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av tätningsmaterial användes ursprungligen på kakel. Detta kommer att påverka vilken typ av strippa du behöver, så det är viktigt att veta säkert. Installera en vattenbaserad strippa eller ett starkt alkaliskt rengöringsmedel ett inconspicuous bit av golvet. Låt det sitta i cirka 10 minuter. Om sealer blir klibbig och börjar bryta, arbetar du med en vattenbaserad sealer. Om inte, du är sannolikt att göra med ett polyuretanbaserat sealer och du behöver en lösningsmedelsbaserad golvet strippa.

• Band av alla områden som du vill skydda från strippan, ta bort alla möbler från rummet och rengör golvet noggrant. Skrubba varje fläckar, fläckar eller hälen markerar så de inte stör strippan. Ta en damm mop i golvet, så att du får det så rena som möjligt.

• Separat golvet i sektioner så att du arbetar med endast om en sex fot av sex fot område i taget. Fyll hinken mop halvvägs med tätningsmedel strippan och tillämpas med en bomullstuss (eller blandat) mop. Börja tillämpa strippa i en av de mest bortersta hörn av rummet. Låt tätningsmedel strippan sitta i ca 10 minuter, eller för tillverkarens riktad tid.

• Använd golvet maskinen på området beredda genom att köra den fram och tillbaka över området. Platser där finish har byggt upp kan behöva mer uppmärksamhet, men högtrafikerade områden på golvet kommer att ha mindre uppbyggnad. När du är klar området, torka bort överflödigt strippan. Om strippan torkar, måste du ansöka på nytt det och sedan torka upp. Gör detta för varje avsnitt i rummet.

• Skölj kakel noggrant med varmt vatten minst två gånger. Tillämpa ett neutralt pH kakel renare för att minska det rester kvar av tätningsmedel strippan och målgång kommer band bättre på golvet.

• Dammsug golvet och köra en damm mop över den igen för att se till att det inte finns några rester och den är redo för den fordonsreparationslackering.

• Följa tillverkarens anvisningar och tillämpa den avslutande produkten på golvet. Det tar cirka 20-30 minuter för det att torka, beroende på hur porös din kakel är och tillverkarens krav. Du kan behöva använda mer än ett lager.