mynewspapers.net

Hur man Refinish gjutjärn värme spis

Hur man Refinish gjutjärn värme spis


Gjutjärn vedeldade kaminer har potential att lägga till en touch av antika klass i ett kök eller vardagsrum, antingen i en förorts hem eller en rustik stuga. Ett förnuftigt sätt att förvärva en sådan kamin om du är på en budget är att köpa en kasserad en. Med tanke på deras enkla, robusta gjutjärn konstruktion, blir det inte fråga om att spisen är i gott skick. Fortfarande, spisar av detta slag kommer säkerligen vara rostig och kräver betydande fordonsreparationslackering.

Instruktioner

• Kantig bort cement som används för att täta sömmarna på kaminerna. Använd ljus kranar från hammaren och ta din tid. Din mejsel är hårdare än gjutjärnet av kaminen. Starka slag kunde klippa järn.

• Ta bort alla cement som inte kan vara skulpterats bort med en stålborste och en hand Slipkloss med medium-slippapper.

• Blanda ett parti av spis och öppen spis cement i en hink, efter tillverkarens anvisningar om hur mycket vatten du använder. Gäller nya cement för sömmarna kaminen med en spackel eller små mason's murslev. Låt detta torka över natten.

• Undersöka rost på spisen och avgör om ytan behöver slipas. I vissa fall kan rost ha skadat järnet så allvarligt att bara polering järn inte kommer tillbaka det till en jämn yta. I så fall använda en power hand sander och grov-slippapper att ta bort rost. Även den ytan ut med medium-slippapper. Torka av ytan på spisen, inifrån och ut, med en fuktig trasa för att avlägsna smuts, spindelnät och annat skräp.

• Använda minst ett lager spis polska med en färsk fuktig trasa. En spis med en massa yta rost kan kräva två eller tre skikt. Kletar en stor klick av polska på trasan och gnugga den långsamt in i ytbehandla av järn, noga med för att få in alla sprickor.

• Tillåt den kamin polskt torka i minst fyra timmar. Övernattning är att föredra. Sedan buff kaminen till en fin finish med en färsk trasa.