mynewspapers.net

Hur man Refinish gamla radiatorer

Hur man Refinish gamla radiatorer


Villaägare har idag olika alternativ när de vill få sina gamla radiatorer uppdaterad med en ny finish. Zink-rik olja-baserade primers kan hjälpa till att minimera skadorna av korrosion och det finns flera möjligheter för att lägga stil till en annars grå radiator, som tvåfärgad polykrom målning för att göra präglade ornamentik sticker ut, eller bronzing, som förbättrar det metalliskt utseendet av radiatorn. Bara refinish radiatorer när värmesystemet har stängts.

Instruktioner

• Band utanför de områden som ska förbli omålade och låg damm plåt eller plast runt i omgivningarna. Bära en ansiktsmask och skyddsglasögon för att skydda hela tiden under fordonsreparationslackering. Gammal färg kan innehålla bly, så kasta den ordentligt. Kontrollera med din lokala avfallshantering anläggning att ta reda på hur man gör med farliga material om den gamla färgen innehåller bly.

• Borsta bort lös färg med en stålborste. En boll peen hammare kan hjälpa till att bryta upp färg som inte är redan löst eller peeling. Knacka lätt på dessa områden med bollen peen slutet av hammaren för att lossa den bundna färgen och borsta bort några flingor som lossnar. Använda ett färgborttagningsmedel bara för tuffa områden där färgen inte redan blivit spröd på egen hand. Pensla färgborttagningsmedel över färg och täck med remsor av plast medan lösningsmedlet tränger igenom den gamla färgen. Konsultera paint remover instruktionerna för hur lång tid att låta lösningsmedel blöt. Skrapa bort den gamla färgen och sedan torka området med lacknafta och låt torka i 30 minuter.

• Om du väljer kylaren bronzing metod, spraya på ett skikt med auto-body paint primer. Auto-body paint primer tål hög temperatur och kan slipas. Efter primern har torkat helt, slipa det med fint slippapper. Blanda 0.227kg. Bronzing powder med två koppar oljebaserade bronzing vätska tills blandningen blir konsekvens av grädde. Pensla på med en mjuk borste, med alla linjer går i samma riktning. För enda färg målning, gå till steg fyra; för metoden med polykrom, gå till steg 5.

• Om du väljer metoden enfärgade färg, pensla på ett lager zink-rika oljebaserad grundfärg. Låt primern torka helt och sedan borsta på en annan två lager täckfärg färg. Oljefärger begränsar inte värmekapacitet av kylaren, så är idealiska när värme är viktigt. Endast använda primers och färger som har gjort för att fungera tillsammans.

• För metoden polykrom, pensel på ett lager grundfärg. När primern har torkat helt, slipa med fint slippapper och sedan borsta på önskad bakgrundsfärg, den färg du vill sticka ut på ornamentation. Nästa, borsta på topplack, den andra färgen du valt, och medan andra lagret är fortfarande klibbig---semi-torr men våt nog att torka bort---Använd en trasa eller svamp för att gå över den ornamentik, utsätta färg under topplack. Låt färg botemedlet i flera dagar innan uppvärmning kylaren.