mynewspapers.net

Hur man refinish en trä räcke

Hur man refinish en trä räcke


Trä staket, tenderar oavsett om de kör längden trappor eller längs däck eller verandor, att få en hel del användning över tiden. Denna användning kan bära bort järnvägens finish, lämnar den med ett matt och slitet utseende. Fordonsreparationslackering ditt räcke kan radera dessa skadliga effekter av användningen. Genom att ta bort den befintliga sliten finish och fläcken, sedan tillämpa ett nytt lager av fläcken och finish, kan du återställa skönheten i trä räcket. Med regelbundet underhåll kan din refinished räcke behålla det nya utseendet i år innan någon ytterligare fordonsreparationslackering är nödvändigt.

Instruktioner

• Rengör hela längden av trä räcket med hjälp av ett trä rengöringsmedel speciellt framtagen för din träslag. Torka av ytan av trä med en svamp fuktad i rengöringsmedel, att se till att du undviker mättar träet med fukt för att förhindra att föra upp ådring. Skölja bort renare med en trasa fuktad i vatten och sedan klappa den torr med en ren torr trasa järnvägen.

• Ta bort alla gamla finish och fläckar från åskådarbänken med 120-slippapper. Slipa träet i riktning mot att ta bort finish träfibrerna och defekter i trä. Växla till 220-slippapper efter att gå över ytan med 120-grus att jämna ut trä ytterligare. Torka skenan med en tack trasa för att ta bort alla rester kvar från slipning processen.

• Rör trä fläcken med omrörare trä färg att säkerställa en konsekvent tjocklek i hela programmet. Använd en vit Kina borste för att tillämpa fläcken till järnväg. Borste fläcken längs järnväg med korta, mjuka penseldrag tills du har täckt hela skenan. Vänta mellan fem och 15 minuter för fläcken att tränga in i träet. Ta bort eventuellt överskott efter väntar med en luddfri trasa. Torka bort överskottet också smälter fläcken färga, skapa ett mer enhetligt färgade utseende. Vänta åtta timmar för fläcken torka.

• Täck fläcken med ett lager av olja-baserad polyuretan finish att skydda träet och tillämpad fläcken. Rör polyuretanen grundligt. Borste polyuretan längs järnväg med en naturlig borste, med samma ansökan process du använt med fläcken. Vänta sex timmar för lacken torka.

• Sand lacken smidig med 220-slippapper för att ta bort någon skiss från ytan. Torka skenan rent med en trasa tackel och sedan borsta på ett andra lager av polyuretan. Vänta åtta timmar innan slipning bort penseldrag, och sedan en annan 16 timmar för lacken torka helt innan du använder räcket som vanligt.

• Tillåt finish att bota i 72 timmar och sedan ta bort de fina repor vänster vid det slutliga slipningen passet med en ren fuktig bomullstrasa och automotive gnugga förening. Gnid föreningen i polyuretan, minska oskärpa effekten av sandpapper och skapa en halvblank finish. Höja semigloss till en glans genom att tillämpa ett lager av polering compound. Gnid föreningen i räcket, låt det torka och sedan polera det till ett gloss med en ren torr trasa.