mynewspapers.net

Hur man refinish en stol sits med rush vävning

Hur man refinish en stol sits med rush vävning


Finish på rush vävning kan ibland flingor eller skala med tiden. När detta händer är du kvar med en stol som har vackra rush vävning som ser slitna. Kan du helt enkelt täcka vävning med tyg, men det kommer att ta från unikitet i stolen. I stället kan du refinish väva. De flesta rush vävning är klar med shellack. Du kan inte frånta den gamla shellac från rush väva utan att skada väven. Du kan dock använda ett nytt lager av shellac över gammalt att skapa ett helt nytt utseende för din rush vävda stol.

Instruktioner

• Rengör rusa vävning med en fuktig trasa. Ta försiktigt bort damm och smuts från väven utan att skada den. Låt den torka helt.

• Placera stolen sätet i ett damm blad i ett väl ventilerat utrymme. Tejpa av alla områden av den stol som du inte vill belagda med shellack.

• Rör shellac med en paint pinne. Shellac bör blanda med alkohol som är i burken. Häll shellac till en liten bricka eller kan.

• Applicera ett lager av shellac till rush vävning med en pensel. Täcka de vävning och sedan låta det torka enligt tillverkarens instruktioner. Upprepa med ett andra skikt av shellack. Låt shellac torr i flera dagar innan användning.