mynewspapers.net

Hur man rapporterar någon på Facebook för att ha bilder på barn där utan tillstånd

Hur man rapporterar någon på Facebook för att ha bilder på barn där utan tillstånd


Facebooks gemenskapsnormer har inget särskilt att säga om användningen av ett barns bild utan tillstånd från en förälder eller förmyndare. Men om du ser en bild på ditt barn på Facebook och du inte är nöjd med det, kan du göra en begäran direkt till ägaren av Facebook-sida för borttagning av bilden. Om ägaren vägrar att ta bort den felande bilden, kan du sedan använda Facebook anmälningsförfarande. Om företaget håller med dig, de kommer ta bort innehållet.

Instruktioner

• Gå till din Facebook-sida om en av dina vänner har postat en obehörig bild för ditt barn och du har Facebook-konto. Klicka på din väns namn på högra delen av sidan och skicka dem ett meddelande som ber dem ta bort fotot.

• Öppna Facebook-kontot där foto av dina barn har postat om utstationering är av någon som inte är en vän. Klicka på meddelande överst på sidan. Skicka ett meddelande om borttagning av bilden.

• Gå till sidan med foto om du inte vill kontakta affischen direkt eller om de ignorera din första begäran. Klicka på bilden och det kommer att öppna i ett nytt fönster. Klicka på "Alternativ" längst ned i fönstret och välj "Rapport" från droppa-ned menyn. Följ instruktionerna för att göra rapporten.