mynewspapers.net

Hur man rapporterar dåliga hyresgäster till kreditbyråer

Hur man rapporterar dåliga hyresgäster till kreditbyråer


Hyresvärdar är beroende av hyresgäster betala hyra i tid när du gör finansieringsplanerna för månaden. Tyvärr vissa hyresgäster betala sent eller betalar inte alls, tvingar hyresvärden att slösa tid och pengar på avhysa dem. Hot mot deras kreditupplysningar kan hålla dessa hyresgäster i linje. Du kan inte rapportera hyresgäster till kreditbyråer på egen hand; Du måste samarbeta med en samlingar byrån eller lägenhet association.

Instruktioner

• Informera din hyresgäst muntligt och skriftligt att du dokumenterar alla missade betalningar. Följa upp genom att sätta alla hyra-relaterade incidenter skriftligen. Observera datum missade och hur mycket pengar är skyldig.

• Skicka din hyresgäst ett bestyrkt skrivelse om att om han inte betalar hyran han är skyldig, du kommer att anmäla honom till kreditbyråer. Om du använder online spårning för att bevisa att han fått brev, skriva ut bekräftelsen om hyresgästen senare hävdar att han aldrig fick anmälan.

• Hyra en inkassobyrå som hjälper dig att samla in hyresgästens skulder. Använd en inkassobyrå som hyresvärden Protection Agency som specifikt behandlar hyresgästen skulder. De flesta byråer kan du antingen betala dem en fast avgift för tjänster eller en procentsats av den samlade skulden. Välj vilken plan är vettigt för dig.

• Be inkassobyrå att rapportera hyresgästen till kreditbyråer för din räkning.