mynewspapers.net

Hur man räkna ut storleken på årorna du behöver för din båt

Hur man räkna ut storleken på årorna du behöver för din båt


Som du utrusta din roddbåt med nödvändiga tillbehör, är korrekt montering årorna av största vikt. För att uppnå effektiva och bekväma oar stroke för att driva din båt genom vattnet, måste du ha åror som fungerar proportionellt med storleken på din båt. Ett sätt att räkna ut vad längd årorna du behöver är att mäta bredden på båten, då utföra en enkla matematiska ekvation. Beväpnad med denna information, kan du välja lämplig åror för din båt.

Instruktioner

• Mät stråla av din båt (bredd) på peka av åran lås (klippen som håller årorna på plats) med måttbandet. Dela upp detta nummer i hälften. Till exempel, om din balk mätning är 60 inches, dela på mitten för att få 30 inches.

• Multiplicera halverade balk mätning med 25, sedan dela upp svaret av 7. Använder samma exempel, skulle du multiplicera 30 av 25 för att få 750. Dela detta svar av 7 att komma med 107.14 inches. Slutligen dela detta nummer med 12 för att få ett svar i fötter (8,92 fot).

• Avrundas upp till den närmaste 6-tums ökning om din båt är längre än 10 fot. Avrunda svaret till den närmaste 6-tums ökning om din båt är kortare än 10 fot. Med exemplet ovan, skulle du runt ditt svar upp till 9 fot om din båt är längre än 10 fot, och du skulle runda det ner till 8,5 fot om din båt är mindre än 10 fot lång.

• Köp åror längd du listat i steg 3. Enligt Barkley ljud Oar och paddla Ltd, kan ni öka eller minska din åra längd av 6 inches beroende på hur du håller årorna.