mynewspapers.net

Hur man programmerar nyckellösa fjärrkontroll på en Saab 900

Hur man programmerar nyckellösa fjärrkontroll på en Saab 900


De flesta Saab 900s producerats sedan 1996 kommer som standard med ett nyckellösa system som gör att du kan låsa och låsa upp bilen med en nyckelbricka. Om du byter batteri i nyckelbrickan eller behöva ersätta en förlorad nyckelbricka, kommer att du behöva programmera enheten. Omprogrammering, efter byte av batteriet, tar bara några sekunder och kan göra dig själv medan programmering en ny nyckelbricka kommer att ta 30 till 60 minuter på ett återförsäljaravtal eller reparera centrum.

Instruktioner

• Stå nära bilen och tryck på "Låsa upp" knappen fem gånger i snabb följd.

• Lyssna för en pip eller KVITTER från bilen för att signalera att du har framgångsrikt omprogrammerade fob.

• Ta bort batteriet och sätt in den i fob om programplaneringen inte var lyckad. Flytta närmare till bilen. Tryck på "Låsa upp" knappen fem gånger igen snabbt.

• Kontrollera att du har en fungerande nyckelbricka. Utan minst en fungerande fob, kommer du inte att kunna programmet ytterligare berlocker utan att ersätta den kolumn integrerad modul (CIM).

• Besök en verkstad eller återförsäljare med ett GM Tech II scan verktyg. Bara någon med den här enheten kan programmera en ny nyckelbricka.

• Ge alla arbetande nyckel och berlocker när du får nya fob programmerats. Några gamla berlocker kommer att tas bort från systemet vid den här tiden och fungerar inte längre. Du kan ha upp till fyra berlocker per bil.