mynewspapers.net

Hur man polera och vaxa ett trägolv

Hur man polera och vaxa ett trägolv


Underhåll av trägolv är vanligtvis enkel. Från tid till annan, kan klarlack av vax ovanpå golvet behöva en liten ansiktslyftning. För att göra detta ordentligt, hyra en långsam hastighet golv buffert från en verktyg bolag för en dag. Två eller tre standard rum kan rengöras, vaxat och stativ i denna tid. Planerar att ta bort möbler från alla rum till kratsade för att göra processen så enkel som möjligt.

Instruktioner

• Sopa golvet med en damm mop att ta bort löst damm.

• Installera en lätt rengöring pad på den bufferten tillbehör hjul. Stå i centrum av golvet buffert med dess strömbrytaren i läge "off". Anslut nätsladden till väggen. Använda en mopp för att applicera en mild rengöringslösning, som vatten och ättika, på golvet i ett litet område framför maskinen.

• Låsa upp den bufferten handtag och justera avfall hög. Fast grepp både handtag och knäppa strömbrytaren till "på." Trycka på avtryckaren, normalt ligger under högra handtaget, starta det roterande huvudet snurrar. Luta handtaget ner försiktigt att flytta bufferten till vänster och upp försiktigt för att flytta höger. Gå långsamt--arbetar på ett blött golv tar lite övning.

• Arbete över golvet, sprida renare och skura golvet med buffert att ta bort yta smuts och olja.

• Torka golvet med klart vatten och skölj och låt det torka.

• Applicera vax med en lamb's ull applikator börjar längs den längsta väggen i rymden. Arbeta i 6-mul-wide rader, parallellt med den längsta väggen. Överlappa dina rader av några inches att säkerställa fullständig täckning. Låt vaxet torka för etikett-rekommenderas gången innan polering.

• Installera en fin buffing disk på den bufferten tillbehör hjulet. Buff över golvet i ett mönster som liknar det du använt vaxet i. Flytta bufferten långsamt, står i en ställning för några sekunder sedan flyttar till ett angränsande område.

• Buff över hela golvet en gång, därefter bedöma sheen. Om hela golvet ser likadan ut, är du klar. Gå tillbaka till alla områden som visas tråkig att jämna ut finish. Tillåta vax för att ställa in för två till tre timmar innan du flyttar möblerna tillbaka i.