mynewspapers.net

Hur man pocherar ett ägg utan en tjuvskyttPerfekt pocherade ägg är ett utsökt sätt att börja vilken dag som helst. Nycklarna till förbereder stor pocherade ägg är att inte undercook dem och hålla vattnet nedanför en koka. Tjuvjakt ägg tar bara några minuter, och belöningen är en välsmakande, protein-packade måltid.

Instruktioner

• Häll ca 10 cm (4 tum) vatten i en liten kastrull. Tillsätt en nypa salt och föra den till en koka på medelhög värme. Sänk värmen något för att minska koka upp till en sjuda.

• Knäcka ett ägg i en kaffekopp eller andra små behållare, noga med för att hålla äggulan intakt.

• Sänk koppen så nära som möjligt i sjudande vatten. Långsamt tips ägget i potten. Koka ägget i två till fyra minuter, timing det med en timer. Kokningen i två minuter kommer att resultera i ett extremt mjuk ägg; kokande i fyra minuter resulterar i en hård kokt ägg.

• Fisk ägget ur vattnet med en hålslev. Skaka på sked försiktigt i flera minuter så att vatten att rinna bort ägget. Kontrollera den tjockaste delen av den vita att kontrollera att det är gjort; om det inte är slemmig eller dåligt tillagat, servera genast.