mynewspapers.net

Hur man planterar tulpanlökar sentDet är inte ovanligt att glömma att plantera tulpanlökar i rätt tid. Vissa resurser föreslår att tulpaner bör behandlas som annueller och gett upp efter en enda blomma cykel, men historiskt sett tulpanlökar var bra för åtminstone några år blommar. Om unplanted lökarna upptäcks före slutet av januari, och de har tvingat en inomhus start transplanteras till trädgården.

Instruktioner

• Potten lampan eller lökar i färska krukväxtjord med bra dränering, med bara toppen av lampa visar ovanför ytan. Använda en pott på minst två gånger så hög som den högsta TULPANLÖK, utrymme för roten tillväxt.

• Vatten i marken och placera en plastpåse med lufthål stansade det över toppen. Placera potten tulpaner i kylskåp eller i en annan mörk, 35-40 graders plats för minst tre månader. Hålla jorden fuktig medan det sitter.

• Ta potten ur dess sval, torr plats i slutet av mars eller början av April, ta bort plastpåsen och vattna den väl. Sätta potten i en cool men soligt läge för en vecka eller två, att hålla jorden fuktig men inte blöt.

• Flytta alla lampor som gror till en väldränerad, full sol plats i trädgården en gång växtens blad visar ovan soile och det finns inte längre någon risk för frost.