mynewspapers.net

Hur man planterar tulpanlökar i en vas inomhus

Hur man planterar tulpanlökar i en vas inomhus


Tulpaner är uppsvällda växter njöt för deras utbud av färger och lågt underhåll. Även om vanligtvis betraktas som en utomhus vårblomma, kan tulpaner också odlas inomhus av en process som kallas "tvinga". Tvinga orsakar lökarna för att blomma utanför deras normala blommande säsongen. Tvinga lökar att växa i en vas inomhus ger en touch av färg under de långa dagarna i vinter.

Instruktioner

• Potten tulpanlökar i oktober för blommor som kommer att blomma under vintermånaderna. Använd endast en mängd tulpanlökar per vas att se till att alla växter blommar samtidigt.

• Välja en vas stor nog att rymma tulpanlökar. Sex tulpanlökar kan vanligtvis odlas i en 6-tums-wide vas utan trängsel.

• Fylla vasen med krukväxtjord. Placera lökarna nära varandra på marken, med ¼-tums utrymme kvar på toppen för vattning. Plantera lökar med "näsan" av varje lampa uppåt. Täcka varje lampa med jord, men lämnar näsan fri från smuts och avslöjade.

• Vatten lökarna så fort de är planterade. Vatten regelbundet när de växer. Låt inte jorden torkar ut.

• Täcker vasen med en plast matkassen som har några hål stansas i den. Placera täckt vasen i kylskåpet. Tulpanlökar måste ha 12 till 13 veckor av kyla innan de kommer att blomma.

• Ta bort vasen från kylskåp tre till fyra veckor innan du vill att lökarna blomma. Placera vasen på en plats där temperaturen kommer att stanna mellan 10 till 15,6 grader tills de börjar växa. Vasen kan sedan flyttas till en solig plats som är ej i direkt solljus. Fortsätta att vatten som tulpaner växa.