mynewspapers.net

Hur man planterar Thunbergia

Hur man planterar Thunbergia


Thunbergia, även känd som klocka vinstockar eller sky vine, är hemma i Indien, där det tycker att delvis solsken hela dagen. Detta blommande vin producerar hjärtformade blad att ger vika för tub-formade blommor i olika nyanser av blått, violett eller vitt. Thunbergia trivs i USDA härdighet zoner 8 till 11 och kommer sprids åt alla håll om de lämnas unpruned. En snabbt växande perenn, thunbergia lätt växer längs spaljéer, bygga strukturer eller staket när planteras i närheten.

Instruktioner

• Förbereda din jord för plantering genom att bryta upp med en högaffel och testa pH-värdet med en jord-testing kit från en Handelsträdgård. Thunbergia föredrar att växa i jord med ett pH mellan 5,5 och 6,5, så du kommer att behöva ändra om din jord inte är inom dessa parametrar.

• Mix lime med jorden om pH är lägre än 5.5. Ändra med torv om din markens pH är över 6,5. Lägg till krävs ändring i din jord efter tillverkarens instruktioner.

• Gräv en plantering hål för thunbergia, två gånger bredden av jordklumpen och lika djupt. Om plantering mer än en thunbergia, space hålen minst 36 inches isär.

• Ta bort thunbergia från dess plantskola behållare och Ställ in den i centrum av hålet. Återfyllning hålet och pat jorden för att ta bort instängd luft. Vatten thunbergia djupt med en soaker slang efter plantering, blötläggning smutsa en tum djup.

• Leverera thunbergia med minst en tum vatten per vecka under den första växtsäsongen. När thunbergia är etablerad, kommer det bara kräva kompletterande vattning under tider av torka.

• Sprida ett fyra - till fem - tums lager kompost runt thunbergia. Mulching dämpar ogräs och förbättrar dränering. Ett lager av bark chips eller halm skyddar också rötterna från värmen i solen och temperaturen sjunker under vintern.