mynewspapers.net

Hur man planterar stel huvuden vitlök klyftorStiffneck sorten av vitlök, även kallad hardneck, växer en hård stam, eller "scape," med en liten klunga lökar på toppen. Hardneck vitlök, Allium sativum var. ophioscorodon, har en mildare smak än den softneck sorten du hitta i dagligvaruhandeln. Plantering och växande stiffneck vitlök är okomplicerad och kommer att förse dig med vitlök att njuta av varje år.

Instruktioner

• Vänta till hösten om du bor i de norra delstaterna att börja plantera stiffneck vitlöksklyftor så att klyftorna har kallt exponering och för att producera den största kryddnejlika nummer och storlek. Vänta till våren att plantera vitlök i varmare eller södra områden.

• Dela vitlöksklyftorna med fingrarna i separata kryddnejlika en dag innan du planterar dem. Börja med tre stora vitlök lökar att plantera 5-fots rad. Se till att du inte nick kryddnejlika samtidigt separera dem. Ange eventuella skadade eller små vitlöksklyftor åt sidan, som du kan rengöra och använda för matlagning.

• Lossa jorden med en spade och lägga till 4 till 5 inches av kompost i jorden om tillgängliga tillsammans med 0.454 till 0.907 kg. allrengöringsmedel gödselmedel och 0.227kg. av kväve gödselmedel för varje 100 kvadratfot. Skapa skyttegravar 4 inches djupt i marken med en hacka.

• Plantera klyftorna upprätt med kryddnejlika upp och roten slutet ner.

• Utrymme stiffneck vitlöksklyftorna i rader 12 inches isär. Utrymme din vitlöksklyftor 6 inches isär.

• Täcker planterade klyftor med jord, sedan täcka jorden med ett tunt lager av kompostmaterial bestående av halm eller hö. Kompostmaterial håller de flesta av ogräset från groning. Dra ut alla ogräs som kan bilda, som du kan hitta rätt bort igenom kompostmaterial.

• Ta bort skaft från vitlöken så fort du ser dem. följande sommar, som hjälper producera större lökar. Klipp av skaft 1/2 tum ovanför den vitlök topp växters blad med trädgård sax. Om du inte tar bort skaft, kommer att de växa rakt 5 till 6 fot lång. En mängd stiffneck vitlök kallas Rocambole har ringlar skaft, en normal företeelse för denna sort.

• Gräva upp din nya vitlök lökar omsorgsfullt med en trädgård gaffel när du märker bladen torkar ut och vrida gul och sedan placera lökarna i ett lager på tidningen att torka. Hålla lökarna i ett område med bra ventilation mot direkt solljus, så lökarna kan torka helt.

• Skär vitlök toppar 1 tum från glödlampan och skära av rötterna lampa efter vitlök lökar har torkat. Lagra vitlök lökar i ett område med 65 till 75 procent luftfuktighet och vid 00 grader Celsius.