mynewspapers.net

Hur man planterar pioner & vallmoPioner och vallmo bära vackra stora blommor på enstaka stammar som trivs i full sol, men det är där likheterna slut. Pioner är örtartade perenner, vilket innebär att även om bladen dör tillbaka, returnerar anläggningen varje vår. De flesta vallmo är ettåriga, att slutföra sin livscykel i ett år. Pioner växer från en tjock köttig rot kallas en rhizom och vallmo producera små, svarta frön som ny vallmo växer. Trots sina olikheter är båda dessa blommor värt tid och energi att plantera dem.

Instruktioner

Vallmo

• Lossa jorden till ett djup av 18 inches med en spade, tidigt på våren för Förenta staternas Department of Agriculture härdighet zoner 1 om 6 eller i höst för USDA zoner 7 till 11. Vallmo är frost tolerant och kräver svalt väder att gro..

• Blanda i ett 2 - till 3-tums lager kompost att förbättra dränering och berika jorden. Kratta jorden slät, bryta upp eventuella klumpar av smuts. Ta bort stenar eller skräp.

• Blanda vallmofrön med sand i förhållandet 1 del utsäde, 4 delar sand. Denna blandning visas lättare än jorden, avslöjar där du har planterat vallmo och gör det lättare att sprida de små fröna jämnt.

• Sända frön på toppen av förberedda smutsa, noga med för att täcka trädgård platsen jämnt. Täck fröna med ett fint lager av jord. Vallmo frön behöver ljus för att gro..

• Vatten lätt att grundligt fukta jorden, men undvika avrinning som kommer att tränga undan dina frön. Hålla jorden fuktig, men inte våt, tills vallmo gror, ca 10 till 15 dagar.

Pioner

• Lossa jorden i ett soligt läge till ett djup av 18 inches. Sprida ett 3 - till 4-tums lager kompost och blanda väl. Organiskt material kommer att berika jorden och förbättra dränering. Pioner bör planteras i början av hösten för bästa resultat.

• Gräva ett hål 12 inches djupt. Om plantering flera pioner, space hålen 3 feet isär. Införliva 1/4 kopp av 10-10-10 gödselmedel i fyllning smuts och fylla hålet halvvägs.

• Placera tjocka pion rotstocken i hålet med ögonen uppåt. Dessa ögon bör helst inte mer än 2 inches under ytan av jorden. Justera mängden smuts i hålet.

• Fyll hålet, som täcker pion rotstocken helt. Tryck på smutsa ner med handen eller baksidan av skyffeln att försäkra det finns inga luftfickor i marken. Kompost inte växterna till våren när kraftiga visas.