mynewspapers.net

Hur man planterar morötter inomhus för omplanteringMorötter, skarpa och krispigt, är en krävande gröda i trädgården. Du kan odla sorter annorlunda än de i dagligvaruhandeln. Morötter är allt från dvärgar inte mer än 3 inches lång tid att giants över en fot. Morot fröna gror snabbare i varmare-- men inte varmt--väder. Få en rivstart på våren genom att plantera morot frön inomhus några veckor innan sista frosten på våren.

Instruktioner

• Fyll torv krukor med färska krukväxtjord. Använd inte gamla jord eftersom det kan bära den svamp som orsakar vissnande. Om det är allt du har, sprida sig jorden i en långpanna och placera i 250-graders ugn i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt jorden svalna till rumstemperatur.

• Vatten krukor tills marken är blöt, sedan placera krukorna i en vattentät bricka.

• Placera tre morot frön i varje kruka, lika långt från varandra och minst 1/2-tums apart. Täck med inte mer än 1/8-tums av jord. Tryck på jord över fröna. Spraya med en imma vatten tills den jord och fröna är fuktig.

• Täcker hela facket och krukor med cling film. Placera den i ett soligt fönster. Plasten absorberar värmen från solen och hjälper fröna gro förr. Kontrollera varje några dagar och dimma med vatten, om det behövs. Jorden bör vara fuktig men inte blöt. När fröna har grodda, ta bort plasten.

• Håll facket i ett soligt fönster som tar emot sex till åtta timmars daglig solljus. Om detta inte är möjligt, placera brickorna i växa lampor. Som morot toppar växa, flytta lamporna upp. Stäng facket varannan dag så alla morötter bladen få lika ljus, annars kan de böjer mot ljuset.

• Transplantera hela torv potten i trädgården, att se till att kanten av potten är under marken. Om utsatt, det sprider fukten ur marken och torka ut morötterna.