mynewspapers.net

Hur man planterar kommersiella jordgubbar

Hur man planterar kommersiella jordgubbar


Färska, lokala jordgubbar är söta, saftiga behandla i början av sommaren. Markägaren måste välja ett område som är tillräckligt stor för att anläggningen hundratals till tusentals jordgubbsplantor. Historien av markens användning är viktigt, som tidigare grödor kan har infört plantera-damaging virus till området.

Instruktioner

• Välj en lämplig plats för fältet jordgubb. Undvika att mark som var tillägnad betesmark mark eller sod produktion, som vita larver och perenna ogräs kan vara framträdande där. Smutsa kräver lämplig avrinning av vatten och luft. Den bästa jorden är ljus eller sandstranden med tillgång till bevattning.

• Kontakta din county extension office eller jord laboratoriet din statliga universitet och begära en jord i rutan exempel. Universitetet kommer att testa jord för att fastställa de näringsämnen som den särskilda jordgubbe grödan kräver. Ta minst 15 till 20 kärnor av jord med en jord skruven eller murslev och paketera det i rutan exempel för lab. Leverera eller e-rutan prov till labbet. Lägg till näringsämnen som rekommenderas av universitet labbet eller medlem i din lokala county förlängning tjänst. Jorden bör helst testas minst ett år innan man planterar den kommersiella jordgubbe grödan.

• Lägga till dolomitisk kalk i marken enligt lab test resultat rekommendation minst 10 dagar innan du installerar berry växter ut om jorden har lågt pH. Jordgubbar behöver 5.3 till 6.5 pH eller sur jord.

• Förbereda raderna för plantering jordgubbar med raden tovigt, utrymme tovigt rad eller menyfliksområdet rad tekniker. Använda en hacka eller trädgården spade för att göra V-formade hål för varje planta. Plantera jordgubbsplantor i rader som är 12 till 24 inches bred för tovigt rad tekniken. Detta ger gott om utrymme för de löpare eller vin av växter gro och växa utåt från kroppen av anläggningen. Löparna kommer att rota i marken och upprätta en ny fabrik för att tillåta produktion av tre till fyra skördar för en trädplantering projekt. Plantera nya jordgubbar 18 till 24 inches isär i raden tovigt.

• Ställ växternas rötter i hålet och företaget upp rötterna med jord för hand eller fot. Rotsystemet växt bör täckas upp till kronan av anläggningen. Detta är området mellan rotsystemet och grönskan i anläggningen.