mynewspapers.net

Hur man planterar i Terra-Cotta krukor

Hur man planterar i Terra-Cotta krukor


Container trädgårdsskötsel blir en allt populärare sätt att växa din favorit växter, frukter, grönsaker och små träd. Bakade eller ugnen eldas lerkrukor, mer känd som terrakotta krukor, har använts framgångsrikt som plantering behållare i århundraden. För bättre eller sämre, terrakotta är krukor kända för att vara porös, ventilerande och lätt brytbar. Dessa kvaliteter utgör särskilda utmaningar för trädgårdsmästare som kan övervinnas, delvis med hjälp av noggrann trädplantering praxis.

Instruktioner

• Välj en lämplig typ av lergods potten för din anläggning. Den vanligaste typen av terrakotta plantering behållare är den standard tjänsten eller one-to-one, potten som är lika stor i diameter och höjd, har en något avsmalnande form och kan anses vara en allrengöringsmedel behållare. Observera att andra populära lergods potten stilar inkluderar grunt-men hela azalea eller begonia krukor, grunt lampa pannor, lång och avsmalnande lång Tom krukor, slitsade orkidé krukor och fat, runda strawberry krukor.

• Undersök botten av lergods potten för att säkerställa att det erbjuder lämpliga hål för dränering. Välj en kruka med minst fyra 1/4-tums dräneringshål. Borra ytterligare 1/4-tums hål i botten av behållaren, om det behövs.

• Blöt lergods potten i cool eller rumstemperatur vatten i 20 till 30 minuter innan plantering. Detta hjälper till att förhindra porös lera potten från att dra för mycket fukt från anläggningens odlingssubstrat. Ta grytan från vattnet efter hållplatsen bubblor stiger till vattenytan, som anger att grytan är grundligt mättad.

• Skär en tråd skärm för att passa i botten av ditt lergods potten. Placera skärmen skär över dräneringshål i potten för att minska den växande medium som tvättas ut med varje vattning. Top tråd skärmen med 2 till 3 inches av landskapsarkitektur grus för att hålla skärmen på plats och underlättar hälsosamma avrinning.

• Blanda lika delar torv och humus med 1 till 2 koppar av perlit skapa en fuktig, men väl dränerande, växande medium för din anläggning. Fyll lergods potten med odlingssubstrat att inom 2 inches av fälgen.

• Plantera din anläggning i beredda lergods potten på djup rekommenderas för dess växttyp. Vatten din anläggning direkt efter plantering för att grundligt fukta odlingssubstrat.