mynewspapers.net

Hur man planterar Camellia buskar

Hur man planterar Camellia buskar


Camellia är en långsamt växande beteshagarna vintergröna hemma i östra och sydöstra Asien. Odlas främst för dess dekorativa värde, odlas camellia för dess stora granna blommor. För att starta en camellia buske i din egen trädgård, leta efter en frisk planta från en ansedd plantskolan. Sedan umgås scouting ut den bästa platsen i din trädgård för camellia. Dessa buskar växa och blomma bäst i ställen med väldränerad jord, filtrerat solljus och skydd från vinden. Välj din plats noga; Det är prydnads camellia buskar i Japan som är över 500 år gamla.

Instruktioner

• Vatten den camellia behållare tills vatten droppar ur dräneringshål i botten.

• Gräva ett hål som är två gånger bredden och djupet av behållaren camellia planta växer för närvarande i.

• Fylla hålet med vatten och låt det rinna. Om hålet tar mer än ett par timmar att dränera, välja en annan plantering webbplats. Ständiga vatten kan dränka camellia rötter.

• Separat en tredjedel av uppgrävda. Ta bort alla stenar från marken och sedan blanda den med en lika stor mängd äldre kompost.

• Plantera camellia så att toppen av dess rotklump är ungefär 1 tum under omgivande betyget. Använda den ändrade jorden för att fylla i hålet. Du kommer att behöva återfyllning några shovelfuls av jord i hålet innan du planterar för att höja camellia till lämplig höjd. Kamelior planteras för djupt är osannolikt att överleva transplantation. Klappa smutsa ner med händerna för att ta bort eventuella luftfickor som kan finnas i jorden.

• Sprida en 2-tums lager av ekologisk marktäckning över plantering område. Scoop kompostmaterial 1 till 2 inches från basen av busken.

• Skapa en 3-tum hög berm (en liten dam) runt mulched området med oförändrad jorden. Fyll berm med vatten till vatten camellia. Vatten på detta sätt när de översta några inches av jorden torka ut. Kolla markens fuktighetsnivå dagligen. Upprättande av kamelior är lätt förkrympta eller dödad av torkstress.