mynewspapers.net

Hur man plantera & växer Squash

Hur man plantera & växer Squash


Squash täcker en stor grupp av grönsaker kännetecknas av mjuka huden och fuktiga kött. Bland olika typer av squash kan du överväga att öka i din köksträdgård är vinter squash, butternut squash och zucchini. Kulturen som krävs för alla typer av squash är samma. De kan planteras i rader, men de flesta trädgårdsmästare föredrar att plantera squash i hills.

Instruktioner

• Gräva ett hål 12 till 18 inches djupt med en diameter av 2 fot för att odla squash i hills. Fyll botten med 4 till 6 inches av kompost eller välruttnad gödsel. Skyffla uppgrävda tillbaka i hålet bildar en kulle som är mellan 6 och 8 inches hög. Utrymme kullarna 6 fot isär för buske sorter av squash och 10 inches isär för vinstockar squash som pumpor.

• Så sex fröer per hill, 1 tum djup. När plantorna vuxit till 6 inches i höjd, tunna grödan tills du är kvar med två eller tre starkaste växter på varje hill.

• Lägg till 1/3 kopp av 5-10-10 gödselmedel om din jord är brist på näringsämnen. Sprida gödseln runt varje planta när det har blivit några blad.

• Vatten squash mycket långsamt och se till att vattnet tränger djupt under torra perioder. Inte overwater under fuktiga perioder. Lägga till ett skikt av marktäckning under vinrankorna för skydd mot insekter och röta.

• Beskär tillbaka squash vinrankorna om det finns någon risk för vinrankorna invadera andra växter eller delar av din trädgård. Klipp ändarna på långa löpare om du märker små frukter på vinrankorna.

• Klipp av frukterna av squash med en vass kniv under din skörd. Squash bör klippas när de är fortfarande små och när du ändå lätt kan tränga igenom huden med nageln. Välj avlånga squash som mäter mellan 1 1/2 och 2 inches i diameter. Välj pilgrimsmussla squash när de mäter cirka 4 inches över.

• Bota din skördade squash i ett varmt rum under 10 dagar, och sedan flytta dem till en sval torr plats. Undvika frysning skördade squash.