mynewspapers.net

Hur man plantera perenner till blommar hela sommaren

Hur man plantera perenner till blommar hela sommaren


Perenna blommor--som korall klockor, vallmo och black-eyed AminRamjee--är växter som dör i allmänhet tillbaka varje höst och växa igen på våren. Du måste dock välja perenna växter eller frön som är vinter härdiga i din klimat, eller de kommer inte att växa tillbaka. Använd den amerikanska Institutionen för jordbruket Plant härdighet zon karta för att para ihop din zon med det av dina perenner fått härdighet zoner. Lyckligtvis med lite extra ansträngning, kan du plantera en perenn trädgård som blommar inte bara hela sommaren lång men under våren och faller också.

Instruktioner

• Välj växter som blommar vid olika tider på växtsäsongen. Vissa perenner, såsom blödande hjärtan, blomma på våren och försommaren, medan vissa perenner, som golden stavar, blommar på sensommaren och början av hösten. Många perenner, som baby's breath, blommar under sommaren.

• Kontrollera att växter kan trivas i din sommarvärmen. Hitta din lokala kooperativa förlängning system webbplats eller kontakta deras kontor för en lista över bra perenner för ditt område. Kom ihåg att perenner ska kunna överleva både vintrar och somrar.

• Perenna frön inomhus i seed fack med en hög kvalitet krukväxtjord blanda, sex till åtta veckor före den första vårfrost om du föredrar att starta från frö. Detta sätt, om du bor i ett klimat som är allmänt långsammare att värma på våren, kan du få ett försprång på din perenna trädgård. Du kan också köpa plantskoleväxter som redan blommande eller på väg att blomma när plantering direkt utomhus.

• Odla marken med organiskt material, såsom kompost, före plantering dem utomhus. En rik, bördiga och väl dränerande jord säng är optimal för nästan alla växter och håller dem frodas och blommande i månader. Enkelt vända över smutsa ca 12 inches djupt med en spade eller, om du har en, en rototiller, och blanda i cirka 4 inches av organiskt material.

• Anläggningen plantskola och transplanterade växter så att deras kronor är planterade till samma djup som de var innan. Följa avstånd kraven på sina etiketter eftersom perenner ofta fylla i ett utrymme snabbt.

• Vatten växter dagen innan man planterar dem och låta inte jorden torka ut under lång tid. Om du märker dina växter vissnande, du förmodligen inte vattna dem nog. Vattenväxter nära basen, speciellt när de är i blom, så du inte skadar blommor.

• Täck den trädgård sängen runt dina växter med ungefär 3 inches av kompost att hjälpa jorden behålla fukt, särskilt i klimat med varma somrar. Lägg inte till kompost direkt runt stjälkarna. Lämna ca 2 inches av utrymme så du inte skapar en gynnsam miljö för svamp, ruttna och sjukdom att bilda och sprida.