mynewspapers.net

Hur man plantera en fransk Kitchen Garden

Hur man plantera en fransk Kitchen Garden


Inspirerad av historiska konstruktioner av trädgårdar från franska renässansen, avsikten med en fransk köksträdgård är att lägga till visuella intryck till föda. Kallas även en potager, innehåller en fransk köksträdgård en kombination av frukter, ätliga blommor, örter och grönsaker. De har en formell och strukturerad design med geometriska mönster och införliva buskar, perenner och kallt väder blommor ge trädgården året om överklagandet.

Instruktioner

• Bedöma det utrymme du har för franska köksträdgården. Observera hur mycket solen platsen blir, vilken typ av jord och den mängd utrymme du har att arbeta med. Området har bra dränering eller är det låglänta?

• Bläddra bilder och Detaljer för franska köksträdgårdar för design inspiration. Leta efter exempel på överraskande kombinationer av färg och konsistens. Exempelvis göra spiderwort's lila blommor lila bladen på rödkål pop. Blandade rader av bondbönor och ruby chard ser mer ut som en väv än middag ingredienser.

• Rita grundläggande skisser av olika designidéer, ta din plats och växterna du tänker använda i beräkningen. Välj ett mönster som fungerar för ditt space. En traditionell layout är en rektangel uppdelad i fyra lika rutor, med en skulptur eller ett solur som den centrala kontaktpunkten.

• Se webbplatsens odlingsförhållanden välja växter. Välj bara grönsaker, örter och frukter du gillar att laga mat med. Tomater, aubergine, paprika och heirloom ärtor med djupt lila pods lägga till färg i trädgården och fungera som främsta ingredienser i många rätter. Salvia, gräslök, anis isop och Röd rudbeckia är några örter som erbjuder subtila dofter, fina blad och blommor. Violer och hibiscus är ätliga blommor som vanligtvis läggs till sallader och drycker.

• Förbereda marken för din trädgård genom att ta bort gräs, ogräs och stora stenar. Lägg till infödda matjord för att höja dess yta höjd 3 till 4 inches ovanför marknivå. Blanda trädgård kompost i jorden att förbättra dess fukt och näringsämnen retention. Komposten lägger också syre till lerjord och hälsosamma bakterier.

• Karta ut din trädgård arrangemang. Visualisera hur trädgården kommer att se från olika vinklar och planera layouten så att du har tillgång till varje anläggning för vattning, ogräsrensning, skörd och andra underhållsåtgärder. Använda den minsta blommor och örter som gränsar, och lägga de största växterna i ryggen för bra ljus och luft flöde.

• Använd en hand spade att varje frö, plantor och växter till djup och avstånd uppfylla kraven på instruktionerna. Identifiera växter med en liten träpåle.

• Täck jorden med en 1-tums lager kompost att förebygga ogräs och hålla marken fuktig.

• Vatten din franska köksträdgård efter dess behov. Nya växter behöver mer vatten under de första veckorna när rotsystem utvecklar.