mynewspapers.net

Hur man planerar ett industriellt kök

Hur man planerar ett industriellt kök


Planerar ett industriellt kök oftast tyder början upp av en ny restaurang eller bar. Även om designprocessen kan verka överväldigande, kommer att din uppgift vara mindre svårt om du rådfråga en professionell byggare att se till att dina planer inte bryta några koder. Måste du skapa en fullt funktionell utrymme som främjar anställd säkerhet samt ergonomisk design.

Instruktioner

• Överväga säkerheten först. Designa ditt industriella kök på ett sätt som gör att Kökspersonalen att röra sig fritt om utrymmet utan att köra in i varandra. Förstå att specifika uppgifter bör slutföras på särskilda utrymmen i köket för att skära ned på personalen springa tillbaka och tillbaka. Skapa ett utrymme för kylning, matlagning, matlagning, hålla och tvätt. Överväga en monteringslinje set-up, där mat kommer ut i kyl området och flyttar direkt till det angränsande mat området. Maten sedan flyttar från området mat prep till matlagning och sedan vidare till området anläggning för servitörer att plocka upp. Tomma tallrikar sedan levereras tillbaka till köket och placeras i warewashing centrum. Om din restaurang inkluderar en bar, överväga att köpa en extra bricka för glasögon bara.

• Planera att lysa upp ditt kök med gott om ljus, börjar med allmän belysning i centrum av köket. Installera arbetsbelysning över området mat förberedelse att hindra anställda från att av misstag skära sig med prep knivar eller annan utrustning. Införliva arbetsbelysning i området där sista handen läggs på rätter också. Kom ihåg att folk uppskattar en estetiskt tilltalande måltid och ofta betalar mer pengar bara för en lyxig look. Se till att kunder får vad de betalar för genom ordentlig belysning i ditt kök. Överväga lysrör istället för glödljus att skära ner på energiförbrukningen.

• Plan för mångsidighet och renlighet. Förstå att kök förändras ständigt för att hålla jämna steg med efterfrågan i världen av mat. Köpa kvalitet utrustning, men gör det enkelt att flytta apparater. Installera hjul (hjul) för att flytta tung utrustning och gasslangar som kan kopplas bort snabbt. Planera att dra utrustningen från väggen regelbundet att rengöra bakom den. Inkludera en garderob i ditt kök till hus rengöringsmateriel. Hålla en industriella stora kvasten, mop, vakuum och hink inuti. Också hålla ytan städare i handen för bänkskivor. Överväg att lägga vadderad golvmattor nära arbetsplatser där dina anställda kommer att stå under lång tid. Det är viktigt att mattorna är icke-slip för extra säkerhet.