mynewspapers.net

Hur man partitionera en hårddisk för PS2-spel

Hur man partitionera en hårddisk för PS2-spel


Möjligheten att spela PlayStation 2 spel från en hårddisk uppdagades när PS2 program som HD Loader och USB Extreme blev tillgänglig för PS2 ägare. PS2 har en intern hårddisk som använder ett eget filsystem, men en extern hårddisk kan fästas som också kan lagra spelen. Den externa disken behöver partitioneras och måste formateras till korrekt filsystem innan spelen kan läsas korrekt.

Instruktioner

• Anslut hårddisken som du vill ha till partition för PS2-spel till datorn med USB-kabeln.

• Högerklicka på ikonen "Datorn" på skrivbordet på din dator och klicka på alternativet "Hantera" på den lilla menyn som visas.

• Klicka på alternativet "Diskhantering" till vänster i menyn "Computer Management". Högerklicka på hårddisken i volymlistan och klicka på "Krympa volym" från den lilla menyn som visas.

• Ange den storlek du vill ha den PS2 partitionen vara i "Ange hur mycket utrymme att krympa i MB" utrymmet på menyn som kommer upp. Klicka på "Krympa" för att krympa hårddisken är viktigaste partition. Ett utrymme visas på volymlistan kallas oallokerat utrymme.

• Högerklicka på det oallokerade utrymmet och klicka på "Ny enkel volym" i listan som visas. Klicka på "Nästa" och välj "Enkla" på nästa sida som visas. Klicka på alternativet "Fat32" under alternativ. Klicka på "OK" och hårddisken kommer att delas. Nu blir det två partitioner på hårddisken. Fat32-partition är PS2 partitionen.