mynewspapers.net

Hur man parallellt parkera en suv

Hur man parallellt parkera en suv


Parallella parkering är en färdighet som inte kommer naturligt. Om du har svårt att parallella park en kompakt bil, är du förmodligen dreading försöker att parkera en större SUV. Även om en SUV är större och lite svårare att hantera i trånga utrymmen, gäller samma regler för parallella parkering en kompakt bil för en SUV. Använda din speglar, tillbaka upp långsamt och du hittar din SUV sitter tätt mellan de andra två fordon.

Instruktioner

• Dra upp ca två fot bredvid fordonet du vill parkera bakom. Anpassa din bakre stötfångare med andra fordonets bakre stötfångaren och sedan komma till ett stopp.

• Ta din foten från bromsen. Gälla en mild kraft gaspedalen om du parkering uppförsbacke. Omedelbart kan vrida ratten hela vägen in mot trottoarkanten. Håll foten på bromsen hela tiden, om du inte är parkering uppför och måste trycka på gaspedalen ibland.

• Titta på dina speglar som du säkerhetskopierar. När du är ungefär halvvägs till trottoaren, vrida din ratten åt andra hållet, så att din SUV rätar. Inte vrida ratten hela vägen, bara tillräckligt så att det rätar fordonet.

• Vrid dina hjul på sätt som är motsatsen till trottoaren när din SUV är ca två fötter från trottoarkanten. Främre delen av din SUV kommer att svänga i in mot trottoarkanten. När din bil är i-mellan de två andra fordon, dra fram och tillbaka fram till dina däck är cirka sex inches från trottoarkanten och din SUV är lika avstånd mellan de andra två fordon.