mynewspapers.net

Hur man övertyga domstolen någon ljuger

Hur man övertyga domstolen någon ljuger


Filmer och TV-program som har rättssalen dramat normalt har scenarier där ett vittne fångas liggande och medger hans oärlighet till allas chockar och awe. Verkligheten är ofta inte så uppseendeväckande. Metoden för svällning lögnare vittnen och avslöjar deras bedrägeri att domstolen kallas vittne riksrätt. Impeaching vittne är strävan kan du förfina genom praktik och studier av grundläggande rättegång tekniker.

Instruktioner

• Samla och studera alla bevis att du kan få dina händer. Sådana bevis innehåller uttalanden av vittne, polisrapporter, edliga och samtal mellan vittnet och andra vittnen.

• Dra full nytta av de tillgängliga lägen av upptäckten. Ta depositioner av vittnen för den motsatta sidan, eller servera dem med skriftlig utfrågning. Så beväpna du dig med skriftlig eller inspelade uttalanden som du kan använda senare att fånga ett liggande vittne. När du tar en pretrial nedfall, låt vittnet ströva på. Mer som ett vittne samtal, desto hans chanser att säga något inkonsekvent med något han hävdar senare under rättegången.

• Utarbeta en sammanfattning av de uttalanden som vittnet har gjort på väsentliga punkter i ärendet som referens. Notera eventuella inkonsekvenser som redan gjorts mellan olika dokument eller rapporter från samma vittnet. Identifiera dessa som svaga punkter i den vittnesförhör. Förbered din undersökning frågor med dessa uttalanden som grund.

• Lägga grunden för riksrätt av vittnet. Fråga vittnet om de uttalanden han gjorde före rättegången, särskilt som under ed, som under nedfall. Fråga direkt om han gjort dessa uttalanden, inte om han kommer ihåg att göra samma sak, eftersom du inte vill skapa en ut för vittnet genom en låtsad minne förfaller. Citera ordagrant för domstolen att höra, eftersom du vill ha det klart att dessa är vittne egna ord uttalanden. Hela, använda ledande frågor--frågor besvaras med "ja" eller "nej"--att upprätta din punkt. Ge inte vittnet tillfälle att förklara något.

• Konfrontera vittnet med lögn; jämför ett uttalande han gjorde i domstol med en som du etablerade han gjorde under en deposition eller några andra tidigare situation. Inte harpa på motsättningen om vittnet blankt förnekar att det är en, eller försök att ta tillbaka. Det räcker att du har avslöjat felet till domstolen. Ge inte vittnet tillfälle att förklara heller. Flytta till nästa inkonsekvensen snabbt och effektivt, omskakande varje inkonsekvent uttalande i sin tur.

• Fråga referenserna för vittnet när man arbetar med expertvittne. Gör din forskning, dock. Se till att hans bevis saknas. Till exempel, fråga om han har en magisterexamen eller doktorsexamen inom sin förmodade expertis. Fråga hur många år har han praktisera eller studera sitt område eller hur mycket tid han tillbringar varje vecka på utvecklingen av sin kunskap och expertis. Inte direkt attack vad experten vet, som han är förmodligen mycket mer kunniga om det relevanta fältet än du är från bara några veckor efter behandlingen. Dock Läs förväg så att åtminstone du kommer att vara bekant med diskussionen. Som kan innan, du också använda tidigare inkonsekvent uttalanden för att anklaga vittnesbörd.