mynewspapers.net

Hur man överlever och frodas efter en affärNär två personer gifta sig, de ofta lovar att älska och vårda varandra och överge alla andra. Detta innebär att ni två är tänkt att vara tillsammans för evigt utan att lägga till en tredje part till förhållandet i form av en affär. Men kan ibland en partner avvika och finna sig själv fastnat i antingen en känslomässiga eller fysiska affär. När maken upptäcker affären, måste båda parter hitta ett sätt att överleva nyheter och frodas i livet efter affären.

Instruktioner

• Ge dig själv lite utrymme från din make. Att vara nära honom direkt efter att ta reda på om en affär kan resultera i arg motreaktion, som hjälper inte orsaken. Om du känner att hon måste veta hur detta har påverkat dig, skriva ett brev. När du har gett både tid och utrymme att tänka på affären, kan du gå framåt tillsammans.

• Söka hjälp av en terapeut eller rådgivare som hjälper dig att bearbeta dina känslor. Det är normalt att gå igenom flera steg, inklusive ilska, skuld, rädsla och sorg. En terapeut kan hjälpa dig arbeta igenom dessa känslor och lära sig hur man handskas med dem. Delta rådgivning sessioner med din make; om han inte kommer att gå, är det fortfarande bra att gå själv.

• Prata om ditt äktenskap med din make. I många fall fusk en make eftersom hon inte är nöjd med någon aspekt av förhållandet. Affären är inte ditt fel, kan det finnas problem i äktenskapet som du varje kan arbeta på att göra saker bättre. Vara öppen och ärlig i din diskussion. Om du inte är ärlig, ditt äktenskap kan inte gå vidare.

• Att förlåta din make för sin affär, särskilt om han är ångerfulla. Men även om han inte är ledsen, är det viktigt för din mentala hälsa att förlåta och släppa ilskan kan du känna dig. Förlåtelse är en av de svåraste stegen i läkningsprocessen.

• Acceptera när det är dags att gå vidare och släppa din make. Om hon inte vill arbeta på äktenskapet eller om du känner att det inte går att förbättra, kan det vara dags att avsluta äktenskapet. Ge dig själv lite tid att läka innan detta beslut. Besluta att lämna är när du reda på om affären ett känslomässigt beslut. Medan dina känslor bör spela en roll i ditt beslut, bör det inte vara vägledande roll. Väg upp fakta och besluta om att avsluta äktenskapet efter att du har sökt hjälp.

• Söka stöd från familj och vänner när det är dags att separera från din make. Medan de inte kanske kan förstå vad du går igenom, kan de erbjuda dig någon att prata med och en axel att gråta på.

• Ta hand om dig. Så lätt som det är för att glida in i depression efter en affär, det är viktigt att göra ditt bästa att sätta dig själv först. Se till att du äter regelbundet, få klädd varje dag och få lite sömn. Om du känner dig själv hamna i depression, bli inte skäms att söka hjälp av din läkare.