mynewspapers.net

Hur man överklockar en Dell Dimension 4600C

Hur man överklockar en Dell Dimension 4600C


Dell Dimension 4600C från Dell datorer, som var avsedd att vara en mid-range skrivbordet för hem förbrukaren, innehåller en Dell Pentium 4-processor. Du kan få lite extra liv ur din gamla dator av överklockning CPU, ger datorn mer makt att spela spel eller köra flera program. Överklockning en Pentium 4 CPU inuti en Dell 4600C är inte en särskilt svår utmaning, förutsatt att du har en arbetande förtrogenhet med grundläggande aritmetik.

Instruktioner

• Återställa datorn och ange din BIOS genom att trycka på "F6" på Dell-skärmbilden. Detta tar dig direkt in i din BIOS-menyn.

• Ange din "Avancerade BIOS alternativ" undermeny, navigera i menyerna med tangentbordets riktningspilar och trycka på "Enter" när menyn markeras.

• Lokalisera och markera din "Front-Side Bus" hastighet, då slå till "Enter". Som med de flesta Intel-processorer, processorn inne din 4600C kommer sannolikt ställas in på 200 MHz. med antingen riktningspilar på tangentbordet eller siffertangenterna, ange en ny hastighet. Kom ihåg att du kan beräkna kumulativa CPU-hastigheten genom att ta din FSB hastighet och multiplikation med "multiplier" numret direkt under.

• Avsluta BIOS genom att först trycka ned på "ESC" att stänga av fönstret "Front-Side Bus". Tryck ut den en andra gång att gå tillbaka till din huvudsakliga BIOS sida, sedan en tredje gång för att avsluta din BIOS. Tryck på "Y" för att spara inställningarna och starta om datorn när du uppmanas.