mynewspapers.net

Hur man överklockar en bärbar dator ProcessorHastigheten med vilken CPU (Central Processing Unit) i en laptop utför grundläggande funktioner, som starter upp upp och lastning program, styrs av processorns klockfrekvens. En CPU klockfrekvens avser antalet cykler per sekund, eller hertz (Hz) som datorn kan fylla. Ökad klockfrekvens på en dator är en process som kallas "överklockning." Du kan överklocka processorn laptop genom att öppna datorns BIOS (Basic Input Output System)-menyn.

Instruktioner

• Starta din bärbara dator och titta på skärmen som det börjar att starta upp tillbaka upp. En textrad kommer blinkar på skärmen, hänvisar dig till tryck en vissa för att Visa "Setup". Nyckeln är vanligtvis ett "F" nyckel, till exempel "F3." I vissa fall, i stället för en textrad, hela skärmen med blixt kort. Om detta händer, tryck på "Fly" eller "Esc".

• Välj menyalternativet "CPU frekvens" att gå in på sidan som visar datorns klockfrekvens.

• Öka klockhastigheten i små steg och spara ändringarna genom att klicka på "Acceptera."

• Starta om datorn och testa för normal funktion. Om all din programvara laddar och fungerar som det ska, upprepa ovanstående process tills den bärbara datorn slutar fungera korrekt, eller det finns fel under start. När du börjar att se fel, minska klockfrekvens till sista nivå som bättre hastigheten på din bärbara dator utan att negativt påverka dess prestanda.