mynewspapers.net

Hur man övergången svart hår till en coldwave perm

Hur man övergången svart hår till en coldwave perm


Svart hår kan betyda många olika saker: vågigt, lockigt, kinky eller en kombination av tre. Att ta hand om det är lika komplicerat och många väljer att kemiskt koppla av sitt hår så de har möjlighet att bära raka och texturerat stilar. Om du vill gå en avslappnad manen av hår till en coldwave perm, växa ut din relaxer första, sedan perm håret.

Instruktioner

• Stoppa kopplar av ditt hår. Om du planerar att så småningom tillämpa en coldwave perm på håret, kommer att du behöva tillämpa den på ditt naturliga hår, inte avslappnad strandar. Relaxers och perms är mycket lika i sin ansökan och båda är starka kemikalier, så du inte kan använda ovanpå varandra.

• Skydda din naturliga textur. Hår växer generellt ca 1/4 tum varje månad, så vill du 6 inches av naturliga hår innan du tillämpar coldwave perm, exempelvis måste växa ut håret för minst 12 månader före hackning av avslappnad ändarna. Det kan vara svårt styling hår med två olika texturer (avslappnad/texturerat och avslappnad/straight). Till hjälp med övergången, överväga att be din frisör att forma håret i flätor eller twists eller rutinmässigt räta ut den nya tillväxten (naturliga hår) med värme.

• Djupa skick ditt naturliga hår för att skydda det och prep för den förestående coldwave perm. Djupt skick håret regelbundet, om en gång i veckan, med en produkt för att ingjuta naturligt lockigt eller kinky hår med fukt. Du detta hår vara stark innan du tillämpar en annan kemikalie.

• Hacka bort din avslappnad slutar efter växer några inches av naturliga hår. Du kan göra detta bearbeta dig själv, eftersom det är uppenbart där fodra av avgränsning är mellan ditt avslappnad hår och naturliga hår. Eller du kanske föredrar att ha en professionell frisör göra denna klippa för dig.

• Välj en stylist för att tillämpa din coldwave perm. Liksom relaxers är coldwave perms potenta kemikalier, så försök inte dem hemma. Bästa salongen remisser kommer från word-of-mouth, men om du inte vet vem som helst med en perm, besöka webben styrelser för att hitta en stylist som är insatt i svart hår.

• Hitta bilder på din önskat utseende. En perm kan producera många typer av lockar. Bläddra igenom tidningar och leta efter modeller, skådespelerskor, sångare eller någon annan i de sidor som har en liknande ansiktsform till dig och vilken typ av lockar som du vill (tight och fjädrande, eller lös och fet eller någon annan typ av curl mönster). Ta denna bild med dig när du har ditt möte så att stylist vet exakt vad du förväntar dig.

• Be om fukt infusion. Perms torkar ut håret och naturligt texturerat hår är redan naturligt torrt, så det extra fukt infusion steget som vissa stylister utför med en perm är absolut nödvändigt för svart hår. Din stylist bör vara bekant med den process som sker före neutralisera håret, medan hårstrået är öppen att ta emot fukt.