mynewspapers.net

Hur man överbryggar en två-kanals förstärkare

Hur man överbryggar en två-kanals förstärkare


Överbrygga en två-kanals förstärkare för din bil ljudsystem är mycket lätt att göra, men om det görs felaktigt, får du inget ljud från dina högtalare (s). Termen "överbrygga" innebär att du är genom att kombinera två kanaler av din förstärkare till en. Detta ger mer effekt (watt) ska skickas till dina högtalare (s). Det är viktigt att komma ihåg att när du överbrygga en två-kanals förstärkare, högtalare motståndet---mäts i ohm---skärs i hälften (dvs, 4 ohm skulle gå ner till 2 ohm). Detta innebär att talaren kommer att möjliggöra mer ström att köra från din förstärkare till dina högtalare för ett starkare ljud. Några ampere är inte klassade för att gå lägre än 2 ohm, så håll detta i åtanke när överbrygga en förstärkare.

Instruktioner

• Forskning din specifikt märke av förstärkare att vara säker på att det kan överbryggas. Du kommer att kunna få reda på om din förstärkare som klarar av att vara överbryggas ner från 4 ohm till 2 ohm.

• Leta upp de fyra terminaler där högtalarkabeln krokar till förstärkaren; det blir en positiv och negativ terminal för var och en av de två kanalerna av amp.

• Anslut den röda högtalarkabeln till kanal 1: s positiva terminal.

• Anslut svart högtalarkabeln till kanal 2: s negativa terminalen.

• Testa din förstärkare och annan utrustning genom att slå på ljudsystemet bil att se till att förstärkare och högtalare fungerar.