mynewspapers.net

Hur man orkar med tonåringar

Hur man orkar med tonåringar


Det händer i varje familj--söta, kärleksfull, knubbig-kinder och älskvärda barn växa till tonåringar. Föräldrar vaknar en dag, bara för att möta en buttre, sarkastisk person som ger dem det "onda ögat", eller som förklarar dem vara det "lamest, mest korkade människor på jorden." Föräldrarna till dessa tonåringar har inte gjort något fel. i stället höjer de barn som går in i en ny fas av emotionella, fysiska och mentala utveckling. Perioden mellan 12 och 20 kan vara stormigt, men föräldrar till tonåringar kan överleva.

Instruktioner

• Upprätta starka kommunikation med din tonåring. Hon är biologiskt programmerade att separera sig själv från dig och utveckla närmare band med sina vänner och ålder-kompisar. När du arbetar för att hålla kommunikationslinjer med din tonåring klart kan diskutera familjens regler och förväntningar med henne.

• Upprätthålla klart överordnad-underordnad gränser. Ditt barn behöver sina föräldrar nu, om han inser det eller inte---att vara hans "vän" och ge honom friheten eftersom du inte vill förlora sin kärlek är motsatsen till vad du ska göra. Din tonåring hormoner köra honom att ta risker som ibland satte honom i skymundan. När han tar en farlig risk, föreskriva en följd som låter honom veta riskerna är inte värt konsekvenserna. När din tonåring felande, föreskriva en "naturlig följd." Till exempel om han bryter mot din utegångsförbud regeln, bör den naturliga följden begränsningen eller en tillfällig tidigare utegångsförbud.

• Kommunicera dina förväntningar av ansvar till din tonåring. Om hon tror att hon är gammal nog att stanna hemma själv i några timmar, är hon gammal nog att hantera det privilegiet. Sitta ner med henne och diskutera dina förväntningar. Fråga henne om rättigheter och privilegier som hon vill ta emot. Ställ in ett kontrakt som beskriver godtagbara rättigheter och privilegier, tillsammans med en lista över ansvar räkna du henne att ta emot.

• Titta på din tonårings nya attityder och erkänna dem för vad de är: att växa upp och lära sig att skilja från dig känslomässigt. Medan denna del av din tonårings utveckling kan ibland skada känslomässigt, är det en normal del av hans utveckling. Låt inte de hullingar och sarkasm att skada dig synligt. När han agerar verbalt, kan han ha en dålig dag; Han kanske inte vet hur man hanterar som eller hans föränderliga relation med dig eller din partner.

• Stärka din relation med din partner. Så får du en "gruppmedlem" som kan hjälpa dig att hålla ditt perspektiv när du justerar din tonårings nya beteenden och hennes attityder. Ditt barns humör ändras från timme till timme, från FNITTRIG och dumt att moody. Om hon säger något som gör ont, ge henne lite tid ensam medan du tar dig tid att återhämta sig känslomässigt. När du pratar med henne om vad hon sa, fokusera på hur hennes ord skada dig snarare än på hennes attityd.