mynewspapers.net

Hur man ordet kondoleanserSörjer förlusten av en älskad är en av de svåraste sakerna att ta itu med i livet. Ett uppriktigt formulerad skrivelse eller kort att framföra kondoleanser kan verkligen vara en ledstjärna i den mörkaste timmen och en enorm källa till tröst för en sörjande person. Dock för författaren, kan att hitta rätt ordalydelsen för sådan märka innebära en tydlig utmaning, särskilt om situationen är påfallande tragisk. Efter ett specifikt format för ett sådant brev kan dock se till att du kommunicera dina tankar och känslor i rätt ton.

Instruktioner

• Skriva den inledande hälsningen till mottagaren av kortet. Använda hennes för- eller efternamn, när så är lämpligt. Till exempel om bokstaven är för en vän, bara skriva "Bästa [infoga väns namn]". Alternativt, om bokstaven är för professor, skriv "Kära Professor Thompson" eller "Dear Mr Thompson."

• Express med takt och sorg att du är medveten om förlusten. Exempelvis användning linjer gillar, "Jag var ledsen över att lära sig av förlusten av din moster" eller, "Jag är verkligen ledsen att höra nyheten om din fars bortgång." Lägga till ett uttalande som anspelar på dina känslor, såsom "Ord inte kan uttrycka hur ledsen/chockad/förtvivlad jag är att lära sig detta."

• Skriva två meningar som talar högt om avliden. Prata om de beundransvärda egenskaper han hade; även om du inte känner honom personligen, skriva om positiva saker du hört från andra. Dessa ord ska trösta mottagaren.

• Erbjuda hjälp och stöd. Till exempel säga "Snälla tveka inte att ringa mig om det är någonting du behöver", eller "Snälla låt mig hjälpa dig med begravningen."

• Avsluta brevet med att säga att mottagaren och avliden är både i dina tankar och böner. Skriv "Kärlek" och sedan skriva ditt namn, skriva ditt telefonnummer på botten.